fbpx
HírekMotorokMotorozás

Halálos szalagkorlát

altAz Európai Unió végre hajlandó volt meghallani azoknak a motorosoknak a hangját, akik évek óta tiltakoznak a jelenleg használt szalagkorlátok ellen.

Mindannyian hallottunk már olyan balesetekről, amikor maga az esés nem, a szalagkorláttal való találkozás azonban súlyos, akár halálos sérüléseket okozott. A korlát éles szélei, a talaj és a korlát között található rés, valamint a tartóoszlopok rendkívül veszélyesek ránk nézve.

A FEMA (Európai Motoros Szövetség) évek óta azért kampányol az EU illetékes szervénél, hogy a közutakra vonatkozó szabványok felállításához végezzenek motoros ütközési teszteket is. Sajnálatos módon azonban a legtöbb tagország nem értett egyet a FEMA törekvéseivel, az új motorosbarát szalagkorlátok bevezetésével és elutasította az új szabványrendszert.

Január 11-én azonban mégis történt egy kis előrelépés az ügyben. A szalagkorlátok eddig ajánlott technikai specifikációját egy újabb váltotta fel, ami már félúton jár az igazi, motorosbarát megoldás felé. Azonban amíg nem szabály, csak ajánlás, csekély az esélye annak, hogy érdemi előrelépés történjen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Reméljük, hogy az Európai Parlament nyilatkozata, miszerint a korlátok halálos csapdát jelentenek a motorosok számára, ösztönzőleg hat majd az EU-ra.

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x