fbpx

Halálos szalagkorlát

altAz Európai Unió végre hajlandó volt meghallani azoknak a motorosoknak a hangját, akik évek óta tiltakoznak a jelenleg használt szalagkorlátok ellen.

Mindannyian hallottunk már olyan balesetekről, amikor maga az esés nem, a szalagkorláttal való találkozás azonban súlyos, akár halálos sérüléseket okozott. A korlát éles szélei, a talaj és a korlát között található rés, valamint a tartóoszlopok rendkívül veszélyesek ránk nézve.

A FEMA (Európai Motoros Szövetség) évek óta azért kampányol az EU illetékes szervénél, hogy a közutakra vonatkozó szabványok felállításához végezzenek motoros ütközési teszteket is. Sajnálatos módon azonban a legtöbb tagország nem értett egyet a FEMA törekvéseivel, és elutasította az új szabványrendszer bevezetését.

Január 11-én azonban mégis történt egy kis előrelépés az ügyben. A szalagkorlátok eddig ajánlott technikai specifikációját egy újabb váltotta fel, ami már félúton jár az igazi, motorosbarát megoldás felé. Azonban amíg nem szabály, csak ajánlás, csekély az esélye annak, hogy érdemi előrelépés történjen.

Reméljük, hogy az Európai Parlament nyilatkozata, miszerint a korlátok halálos csapdát jelentenek a motorosok számára, ösztönzőleg hat majd az EU-ra.

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x