fbpx

Magyar siker Gyulán: Kárpáti Péter nyert a motorosk között

tereprali gyula 2019 6Ugyan a rendkívül csapadékos időjárás miatt június elején le kellett fújni a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság gyulai futamát, a szervezőknek hála, az elmúlt hétvégén nemcsak sikerült pótolni a viadalt, de egy nagyon emlékezetes versennyel ajándékozták meg a szép számmal a helyszínre kilátogató nézőket is.

A hétvégén – október 4-től 6-ig – rendezték meg a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság utolsóelőtti futamát, a SKUBA Cross-Countryt. A remek, izgalmas viadalon az abszolút győzelmet a Dakart többször is megjárt, Gyulán valamennyi gyorsaságin legjobb cseh Miroslav Zapletal szerezte meg, akinek hű társa, a szlovák Marek Sykora diktálta az itinert.

A többi kategóriában magyar győzelmeknek örülhetett a szép számú közönség. A majd ötven fős mezőnnyel elrajtolt SKUBA Cross-Country viadalon a versenyzők hét gyorsaságit teljesítettek: négyet szombaton és hármat pedig vasárnap.

Az autósoknál papírforma győzelem született, ráadásul a Dakart többször is teljesítő cseh Miroslav Zapletal és a szlovák Marek Sykora kettőse mind a hét gyorsaságin a legjobbnak bizonyult, és 9 perc 49 másodpercet vertek az egész hétvégén remekül teljesítő Lónyai Pál, Horn Albert duóra.

A harmadik helyen 11 perc 11 másodperces hátránnyal a lengyel Mariusz Wiatr, Lukasz Laskawiec páros végzett, míg a negyedik a cseh Tomas Ourednicek, David Kripal duó lett, ötödikként a szlovák Juraj Ulrich végzett. Zapletalék teljesítménye az abszolút győzelemre is elegendő volt, így idén ő lett Gyula hőse.

tereprali gyula 2019 3„Nagyon elégedett vagyok az elért eredménnyel, ugyanis Gyula az egyik kedvenc városom, igaz, nemcsak a verseny, hanem az itteni fürdő miatt is. A pálya néhány helyen alaposan próbára tett minket, néhányszor bizony sokat voltunk a levegőben, de a végén minden rendben volt, és fantasztikusan végződött a számunkra” – jelentette ki a győzelmét követően Zapletal.

A magyar szurkolók nagy örömére a többi kategóriában kizárólag hazai versenyzők végeztek az élen a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. A kamionosoknál a Merkovics Viktor, Komáromi László, Valkai János trió szintén remek tempót diktálva húzta be a győzelmet.

A legnépesebb mezőny és talán a legizgalmasabb verseny is a side by side kategóriához fűződött, ahol szinte szakaszonként változott az élen állók személye. Menet közben a végső sikerre is esélyes párosok estek ki, ám végül nagyon szép magyar siker született, ugyanis a végső győzelmet a Gyimóti Péter, Kozma Patrik páros szerezte meg, mégpedig az utolsó gyorsasági megnyerésével, aminek köszönhetően 34 másodperccel verték meg a lengyel Miroslav Stocerz, Rafal Marton duót, míg a cseh Ladislav Závrtalek, Ivo Sevcik kettős 1 perc 36 másodperc hátránnyal lett harmadik.

tereprali gyula 2019 7A motorosoknál elképesztően izgalmasan alakult az utolsó gyorsasági, hiszen ezredre azonos idővel vágott neki a hetedik szakasznak a győzelemért harcoló 2018-as magyar bajnok Kárpáti Péter és a szlovák Martin Dobis. Nos, kettejük harcát végül Kárpáti Péter nyerte, aki az időbüntetések kiosztását követően 2 perc 8 másodperccel előzte meg a + 1 perc büntetést is elkönyvelő Martin Dobist.

A harmadik helyre a cseh Jozef Oprchal ért oda, persze ehhez az is kellett, hogy a hétvége két legpechesebb versenyzőjét, a három szakaszon győztes szlovák Martin Landlt, és a négy szakaszsikert arató ifjabb Dallos Andort nyolc, illetve tizenegy perces büntetéssel sújtsák. Így végül a szlovák a 4., míg a magyar versenyző 5. lett összesítésben.

tereprali gyula 2019 8A quadosoknál egyszer sem hibázott Heiszer Károly, ráadásul az első és a hetedik gyorsaságit meg is nyerte, így végül győzedelmeskedett összetettben – előnye 6 perc 48 másodperc -, a második helyet végül nagy küzdelemben megszerző Gombás Attila előtt, míg az öt szakaszt megnyerő, ám pályalevágás miatt 15 perces büntetést kapó Soós Péter lett a harmadik.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x