EseményekMotorkiállítás

Csináljuk mi a fesztivált!

DSCN2098Hétvégén lezajlott a Budapest Motorfesztivál a Hungexpón. A visszajelzések vegyesek, bár minden csak nézőpont kérdése.

Idén ismét saját standdal voltunk jelen a szezon első, és várhatóan a hirdetéseknek megfelelően legnagyobb motoros seregszemléjén. Sokan mégis kicsinek találták a helyszínt, kevésnek a kiállítót… Pedig decemberben még arról volt szó, hogy idén meg sem rendezik a hagyományos expót.

Ahhoz képest, hogy az állítólagos gazdasági válság egyik legnagyobb szenvedő alanya az autó és motorkerékpár-ipar, az idei sokkal kedvezőbb kiállítási díjaknak köszönhetően szinte az összes Magyarországon fellelhető motorkerékpár-márka képviseltette magát valamilyen formában.

 

Bár tavaly óta a máskor oly’ nagy kanállal evő importőrök is behúzták a kéziféket, mégis megoldották valahogy, hogy az általuk képviselt márkák megjelenjenek ezen a fontos rendezvényen. Ha már így alakult, a japán márkák, a Honda, a Yamaha és a Suzuki megjelenése nem is volt kérdéses, de idén a tavaly távol maradó Kawasaki is visszatért a Hungexpóra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Piaggio csoport szintén jelentős területen mutatta be a Piaggio, Vespa, Aprilia, a Derbi és Moto Guzzi márkákat, míg a jelenleg nemzetközi szinten is ingatag lábakon álló Harley-Davidson csak egy aprócska standon állított ki 4-5 motorkerékpárt. De legalább ők is ott voltak, ahogy a BMW, a Ducati és a KTM is.

A kis cégek valóban kihagyták ezt a lehetőséget, de azok a motoros üzletek, vállalkozások, akik láthatóan túl szeretnék élni a nehéz időszakot és ezért inkább előre menekülnek, mind megmutatták magukat. Az Euró Motor, A Shox, az RMC, a Suzuki Hollós, a Yamaha City, az Auner, a Motoroázis mellett a tavaly igazolatlanul távol maradó Fokt Motor gondoskodott a fesztiválhangulatról.

Még több kép a galériában!Egyébként ez a másik leginkább kritizált része a kiállításnak: sokan – még a kiállítók közül is panaszkodtak, hogy a fesztivál elnevezés miatt valami nagyobb durranást, több eseményt vártak. Pedig nem a névtől, hanem a résztvevőktől – a kiállítóktól és a látogatóktól – lesz valami fesztivál.

Bár a nép a hatalmas, 20-70%-os kedvezményekre gyűlik oda, ettől még nem lesz jó a hangulat. Az az olyan bemutatóktól lesz, amelyek a hétvégén a szabad területen, a ragyogó napsütésben zajlottak, a Motoros Akadémia, a Safety Hungary és Erdős Csaba és Mókus előadásában. Vagy a rockabilly koncerttől és a motorozástól kissé stílusidegen rezesbandától és a versenytánc bemutatótól, amiről Talmácsi Gáborék gondoskodtak.

Bár a saját stand nagy felelősség és sok munka, mégis megérte, mert a szezon elején rengeteg regisztrált tagunkkal találkozhattunk és sokan kihasználták ezt a lehetőséget, hogy személyesen is megismerkedhessenek velünk és egymással. A részvételt és a segítséget pedig ez úton is köszönöm Szöllősi Györgyinek vagyis Shaktinak, és Süli Eszternek, aki kistehenes versenymotorjával a Horimoto Team képviseletében emelte standunk fényét, és Nórinak, aki három napig hősiesen helytállt az éjszakai szamba party ellenére is.

A végére maradt az, ami miatt sokan egész hétvégén nem tudtak már aludni: vasárnap este fél hatkor kisorsoltuk a Blup! Maharadja babzsákfotelt a standunkon a három nap során regisztrált látogatók között. Sokan próbálták lekenyerezni a sorsolási bizottságot, és lepaktáltak a közjegyzővel is a busás haszon reményében (és legszívesebben még hosszú mondatokon keresztül feszíteném a kedves olvasók idegszálait, mint a gonosz szavazós műsorokban), végül a szerencsés nyertes Kelemen Tímea lett.

Nagyon gratulálunk neki, és hamarosan felvesszük vele a kapcsolatot e-mailben, hogy megtudjuk hol lakik, és hogyan juttathatnánk el hozzá a nyereményét. A részletekről, illetve a nyertes örömkönnyeiről majd egy későbbi hírben számolunk be.

DSCN2043DSCN2047DSCN2064DSCN2070DSCN2071DSCN2108DSCN2113DSCN2133DSCN2157DSCN2189DSCN2215DSCN2236DSCN2245DSCN2289DSCN2319

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük