Hírek

Koktél quadon, kétkeréken

koktel rekord erdos csaba 05Hogy hogy készül egy látványos show keretében alkoholmentes koktél és egy világrekord?

A múlt hétvégén Zalakaroson pihenő vagy épp csak odalátogató emberek nemcsak a Copacabana Caros rendezvény hagyományos programjait élvezhették, de egy világrekord születésének is részesei, tanúi lehettek.

Az ital- és fürdőváros főútjával párhuzamosan kihúzott kordonok és a parkolóban pihenő quad már napközben elárulta, hogy valami készül a Gyógyfürdő tér előtti szakaszon. Este hét óra előtt pár perccel a rendőri biztosítás is megérkezett, és lezárták a 400 méteres szakaszt.

A mutatványos, a csapos és a benzintyúk

A quadot Erdős Csaba (többszörös világrekorder, drag bike-, streetfighter- és enduró bajnok, kaszkadőr) vezette, mögötte Kovács Niki (többszörös női pályacsúcstartó, Endurance világbajnoki futamon 6., Európa-bajnoki 3., férfiak között Eb pontszerző, országos bajnoki 3., sokszoros magyar bajnok) foglalt helyet – aki ezúttal Csabi szeme és kormányosa volt – a négykerekű elején, menetiránynak háttal pedig Garamvölgyi Krisztián bártender (az italok mestere, 2-szeres világverseny győztes, 2-szeres magyar bajnok, likőrnagykövet) készítette el alkoholmentes italt.

A rekord

Minden rekordfelállításnál szükség van egy mérhető adatra, ami jelen esetben az idő. A cél az volt, hogy az adott szakaszon minél rövidebb idő alatt menjenek végig, és így minél hosszabb idő legyen a koktél elkészítésére.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A helyi viszonyok (azaz a kanyargós, minden irányban dőlő út) végül igencsak megnehezítették a résztvevők dolgát. Csaba sokkal nehezebben tudta visszalassítani a quadot, és a vártnál lényegesen jobban kellett korrigálni a haladási irányt is.

Így történhetett meg, hogy elsőre nagyon hamar végigértek az úton, és nem sikerült elkészíteni az italt.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük