HírekMotorbemutatóMotorok

Jön a vihar: A Triumph 2 új Rocket 3 modellt mutatott be

Húsz évvel azután, hogy az első, rekordot döntögető Rocket III a végső izomroadsterként robbant be a motorkerékpár-színtérre, bemutatkozott a Rocket új generációja, amely nagyobb teljesítményt, jobb kezelhetőséget és sötét, hangulatos színösszeállítást kínál. Izmos stílusához és látványos vezetési élményéhez illően új nevet is kapott: Rocket 3 Storm.

A világ legnagyobb sorozatgyártású motorkerékpárjának 2 458 köbcentiméteres motorjával az új Rocket 3 Storm R és GT 15PS csúcsteljesítményt nyert, így most már 7000-es fordulatszámon 180 lóerőt ad le.

A forgatónyomaték szintén 4 Nm-rel nőtt, és már alacsony, 4000-es fordulatszámnál eléri az új 225 Nm-es csúcsot. Ez a lapos, gazdag nyomatékgörbe, a maximális nyomatékkal a középső tartományban robbanásszerű gyorsulást és fáradságmentes reakciót biztosít minden fokozatban.

A Rocket 16 colos hátsó és 17 colos első kerekeit sportosabb, tíz küllős, öntött alumínium kivitelben frissítették, csökkentve a rugózatlan tömeget. Ez a csökkentés pozitív hatással van a kormányzás reakciójára menet közben, javítva a Rocket amúgy is lenyűgöző agilitását. Az erős és könnyű alumíniumváz, amelyet először 2019-ben vezettek be, öntött és kovácsolt elemeket használ a kivételes nyomaték-tömeg arány érdekében.

A legutóbbi különleges kiadású Rocket-ek sikere után – amelyek feketére festett alkatrészeket tartalmaznak – az új Rocket 3 Storm modellek sötét, hangulatos színösszeállítással és kifogástalan minőségű részletekkel rendelkeznek.

Triumph Rocket 3 R 2024
Triumph Rocket 3 R 2024

A nagy, 18 literes üzemanyagtartályon az új Storm név szerepel, és minden modell három, jellegzetes, kéttónusú színválasztékkal rendelkezik. Az R a Carnival Red és a Sapphire Black, a Satin Pacific Blue és a Matt Sapphire Black, valamint a Sapphire Black és a Granite színekben kapható. A GT ugyanezekben a színekben kapható, de az üzemanyagtartály felosztása fordított, így a két modellnél megkülönböztető, nagy hatású megjelenést és egységes színválasztékot biztosít. A Rocket 3 Storm szintén mindenhol kiváló minőségű fekete kivitelben kerül forgalomba.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szintén újdonság 2024-re, hogy a Rocket 3 Storm mostantól meghaladja a legújabb Euro 5b követelményeket, folyadékhűtéssel, alacsony károsanyag-kibocsátással és kiváló üzemanyag-hatékonysággal.

Paul Stroud, a Triumph kereskedelmi igazgatója elmondta: “A világszerte a végső izomroadsterként ismert Rocket már több mint 18 000 darabos globális eladást ért el a 2,5 literes motor 2019-es bevezetése óta. Ügyfeleink visszajelzéseit meghallgatva tudjuk, hogy szeretik a Rocket izmos jelenlétét és szívdobogtató teljesítményét. Azt is tudjuk, hogy a motorosok még többre vágynak.

triumph rocket 3 GT 2024 8 triumph rocket 3 GT 2024 2 triumph rocket 3 GT 2024 6 triumph rocket 3 GT 2024 1 triumph rocket 3 GT 2024 7 triumph rocket 3 GT 2024 3 triumph rocket 3 GT 2024 10 triumph rocket 3 GT 2024 11 triumph rocket 3 GT 2024 13 triumph rocket 3 GT 2024 14 triumph rocket 3 GT 2024 5 triumph rocket 3 GT 2024 15 triumph rocket 3 GT 2024 9 triumph rocket 3 GT 2024 4 triumph rocket 3 GT 2024 12

“Ezért az új Rocket 3 Storm R és GT lenyűgöző teljesítmény- és nyomatéknövekedést, még nagyobb agilitást és még sötétebb, hangulatosabb stílust és jelenlétet kapott az utakon.”

KIVÉTELES KEZELHETŐSÉG

A Rocket lenyűgöző teljesítményét a Showa monoshock RSU és a Piggy-back tározó hasznosítja, amely teljesen állítható a lengéscsillapítás, a nyomáscsillapítás és az előfeszítés tekintetében. A villák nagyméretű, 47 mm-es Showa villák, melyek lengés- és nyomáscsillapítása állítható.

A kivételes fékerőt a csúcs-specifikációjú, radiális Brembo Stylema féknyergek biztosítják, 320 mm-es iker féktárcsákkal. Ezek a könnyű, kompakt és nagy teljesítményű féknyergek nagyszerű légáramlást biztosítanak a fékbetétek hűtése érdekében lendületes motorozás közben.

A Brembo M4.32 4 dugattyús radiális monoblokk hátsó féknyereg és a 300 mm-es hátsó tárcsa nagyobb és erősebb, mint a sok motoron található első fékberendezés, ami hatalmas fékerőt biztosít. A Rocket 3 Storm megtartja a teljes optimalizált kanyarstabilizáló ABS funkciót.

HATÁROZOTT ERGONÓMIA

Az ergonómia alapvető különbségeinek köszönhetően mindegyik Rocket külön érzést és személyiséget kínál. A Rocket R roadster vezetői pozícióját és a kormány elhelyezését úgy tervezték, hogy optimális teljesítményt és irányítást-, és így nyugodt és élvezetes vezetést biztosítson. A GT kissé jobban hátrafelé ívelő beállítással rendelkezik, 125 mm-es különbséggel a markolat pozíciójában az R-hez képest, ami egy felegyenesedettebb vezetési pozíciót eredményez.

Mindegyik modell saját ülésfelépítést is kap, mindkettő prémium minőségű, fekete színűre festett, öntött alumínium ülésvégződéssel. A Rocket 3 Storm R egy 773 mm-es ülésmagassággal rendelkező roadster vezető- és segédüléssel rendelkezik, amely kényelmet, alacsony sebességnél magabiztosságot és manőverezhetőséget biztosít.

Triumph Rocket 3 GT
Triumph Rocket 3 GT

A GT egy formázott túraautós üléssel rendelkezik, amelyhez egy bőségesebben kipárnázott nyeregülés és egy állítható nyeregtámla tartozik. A GT ülésmagassága mindössze 750 mm, ami tovább javítja a motoros kényelmét.

A legnagyobb különbség a két modell között a lábtartók pozíciójában van. Az R modell középső lábtartókkal rendelkezik, két beállítással, amelyek 15 mm-es függőleges állítást kínálnak, hogy minden méretű motorosnak megfeleljenek, természetes és sportos üléspozíciót biztosítva.

A GT előrefelé állított lábtartókkal rendelkezik, amelyek laza, egyéni motorkerékpáros érzést nyújtanak, három vízszintes beállítási lehetőséggel, amelyek 50 mm-es állítási lehetőséget kínálnak, hogy a legkényelmesebb pozíciót biztosítsák a hosszú túrákhoz. Mind az R, mind a GT modellek innovatív, takaros, elsötétített, behúzható lábtartókkal rendelkeznek.

MOTOROSKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA

A dőlésszög-érzékeny ABS-től és a kipörgésgátlótól kezdve a kapcsolható gázkarakterisztikán át az intuitív tempomatig a motorosra összpontosító technológia lehetővé teszi a motorosok számára, hogy magabiztosan kihasználják a Rocket 3 Storm epikus teljesítménypotenciálját.

A Ride-by-wire fokozza a vezethetőséget, a biztonságot és az irányíthatóságot, míg a Rocket nagy teljesítményű sebességváltóját spirális vágott fogaskerekekkel tervezték, hogy a hatalmas nyomatékot simán továbbítsa a hátsó kerékre. A Torque Assist tengelykapcsoló segít a motorosoknak, hogy a hatfokozatú sebességváltót kielégítő gyorsasággal és simasággal kapcsolják fel és le, míg a Quickshifter mindkét modellhez tartozékként rendelhető.

Mindkét modell optimalizált kanyarstabilizáló ABS-szel és kipörgésgátlóval rendelkezik a fokozott stabilitás érdekében, javítva mind az egyenes-, mind a kanyarodás, a gyorsulás és a fékezés terén. A Hill Hold megakadályozza a motor hátrafelé gurulását, és addig húzza a hátsó féket, amíg nem érzékeli, hogy a motoros elindul. Mindkettő négy menetmóddal van felszerelve: országúti, esős, sport és a vezető által konfigurálható, amely a gázkarakterisztikát és a kipörgésgátló beállításait módosítja.

Az elektronikus sebességtartó automatika szintén alapfelszereltségként jár. Egyetlen gombnyomással aktiválható, a sebességet 1 mérföld/órás lépésekben lehet beállítani és csökkenteni, valamint egyetlen érintéssel visszaállítani.

Mindkét modell nagy funkcionalitású, színes TFT-készülékkel és ötirányú, háttérvilágítással ellátott joystickkal rendelkezik. A műszer minimál stílusos kialakítású, két információs elrendezési témával, és az állítható szögű műszer beállítása optimális láthatóságot biztosít minden magasságú motoros számára. A motoros még az indítóképernyő üzenetét is személyre szabhatja a saját nevével.

triumph rocket 3 R 2024 19 triumph rocket 3 R 2024 16 triumph rocket 3 R 2024 15 triumph rocket 3 R 2024 17 triumph rocket 3 R 2024 18 triumph rocket 3 R 2024 14 triumph rocket 3 R 2024 5 triumph rocket 3 R 2024 7 triumph rocket 3 R 2024 11 triumph rocket 3 R 2024 12 triumph rocket 3 R 2024 4 triumph rocket 3 R 2024 6 triumph rocket 3 R 2024 13 triumph rocket 3 R 2024 8 triumph rocket 3 R 2024 9 triumph rocket 3 R 2024 1 triumph rocket 3 R 2024 10 triumph rocket 3 R 2024 2 triumph rocket 3 R 2024 3

Az extra biztonságot növeli, hogy mindkét motorkerékpár alapfelszereltségként kulcs nélküli gyújtással és kormányzárral rendelkezik, amely kikapcsolható. A kulcstartó is kikapcsolható az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása és a biztonság növelése érdekében. Az ülés alatti külön erre a célra kialakított rekeszben USB-töltőcsatlakozó is található, ahol az eszközök biztonságban és szárazon tarthatók töltés közben.

TEGYE SAJÁTJÁVÁ A ROCKET 3 STORMOT

A több mint 50 eredeti Triumph tartozékkal, amelyek kényelmet, praktikumot, stílust és biztonságot nyújtanak, a motorosok testre szabhatják Rocketjüket, hogy az igazán egyedi legyen. A vásárlók választhatnak a cserélhető R és GT lábvezérlők, a testre szabott ergonómiát biztosító vezető- és segédülések, a nagyobb kényelmet biztosító plug and play technológia, a megjelenést személyre szabó stílusalkatrészek és a hosszabb túrákhoz szükséges csomagmegoldások közül.

A motorkerékpárokkal kéz a kézben tervezett és ugyanolyan szigorú szabványok szerint gyártott Triumph tartozékokra ugyanaz a kétéves, kilométer korlátozás nélküli garancia vonatkozik, mint magukra a motorokra.

Műszaki adatok ROCKET 3 STORM R ÉS GT

MOTOR ÉS SEBESSÉGVÁLTÓ

 • Típus: Folyadékhűtéses, soros 3 hengeres, DOHC
 • Kapacitás: 2,458 köbcentiméter
 • Furat: 110,2 mm
 • Löket: 85,9 mm
 • Kompresszió: 10.8:1
 • Maximális teljesítmény: 182 LE / 180 lóerő (134 kW) 7000 fordulat/perc fordulatszámon
 • Maximális forgatónyomaték: 225 Nm (166 lbft) 4,000 fordulat/perc (Kínában 3.250 fordulat/perc)
 • Üzemanyagrendszer: Ride-by-Wire, üzemanyag-befecskendezés
 • Kipufogó: Rozsdamentes acél 3 az 1-ben fejcső, 3 kimeneti hangtompítóval.
 • Véghajtás: tengelyes meghajtás, ferdehajtású doboz
 • Kuplung: Nedves, többlemezes, hidraulikusan működtetett, nyomatékrásegítéses
 • Sebességváltó: 6 sebességes

ALVÁZ

 • Váz: Teljes alumínium váz
 • lengőkar: Egyoldalas, öntött alumínium
 • Első kerék: 17 x 3,5 hüvelykes öntött alumínium
 • Hátsó kerék: 16 x 7,5 hüvelykes öntött alumínium
 • Első gumiabroncs: 150/80 R17 V
 • Hátsó gumiabroncs: 240/50 R16 V
 • Első felfüggesztés: Showa 47 mm-es, fejjel lefelé fordított, 1+1 patronos első villa, nyomás- és lengéscsillapítás-szabályozás, 120 mm rugóút
 • Hátsó felfüggesztés: Teljesen állítható Showa piggyback tározós RSU hidraulikus előfeszítés távvezérléssel, 107mm rugóút, 107mm rugóút
 • Első fékek: Kettős 320 mm-es féktárcsák, Brembo M4.30 Stylema® 4 dugattyús radiális monoblokk féknyergek, optimalizált kanyarstabilizáló ABS.
 • Hátsó fékek: Egyetlen 300 mm-es tárcsa, Brembo M4.32 4 dugattyús monoblokk féknyereg, optimalizált kanyarstabilizáló ABS.
 • Eszközök: TFT multifunkciós műszercsomag;
  digitális sebességmérő
  fedélzeti számítógép
  digitális fordulatszámmérő
  sebességváltó helyzetjelző
  üzemanyagszint-mérő
  szervizkijelző
  környezeti hőmérséklet
  óra
  vezetői üzemmódok (eső/út/sport/vezető által konfigurálható)

 • A Triumph TFT Connectivity System kiegészíthető a tartozékként beszerelhető Bluetooth modullal

MÉRETEK ÉS SÚLY

ROCKET 3 STORM R, ROCKET 3 STORM GT

 • Hosszúság: 2365 mm (93.1 in)
 • Szélesség (kormány és szerelvények): 920 mm (36.0 in)
 • Magasság tükrök nélkül: R: 1125 mm (44.3 in), GT: 1183 mm (46.6 in)
 • Ülésmagasság: R: 773 mm (30.4 in), GT: 750 mm (29.5 in)
 • Tengelytáv: 1677 mm (66.0 in)
 • Rake: 27.9 °
 • Trail: 134,9 mm (5,3 in)
 • Nedves súly: R: 317 kg, GT: 320 kg
 • Üzemanyagtartály kapacitása:18,0 liter (4,76 US gal)

ALAPFELSZERELTSÉG

 • Teljes színes TFT műszerek
 • Optimalizált kanyarstabilizáló ABS és kipörgésgátló – IMU támogatással
 • 4 vezetési mód
 • Teljesen LED-es világítás, DRL* fényszóróval
 • Hill hold control
 • Sebességtartó automatika
 • Kulcs nélküli gyújtás
 • Háttérvilágítású kapcsolórendszer
 • USB-töltés

GT:

 • Fűtött markolatok

KIEGÉSZÍTŐ FELSZERELTSÉG

 • Triumph Shift Assist
 • TPMS
 • Bluetooth csatlakoztathatósági modul (lehetővé teszi a turn-by-turn navigációt, a telefonálást és zenelejátszás)

ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS ÉS KÁROSANYAG KIBOCSÁTÁS

ROCKET 3 STORM R ÉS GT

 • Üzemanyag-fogyasztás: 42,8 mpg (6,6 l/100km)
 • CO2 adatok: 152 g/km
 • Standard: EURO 5b
  (Az üzemanyag-fogyasztási és kibocsátási adatokat a World Motorcycle Test Cycle (WMTC) szerint, meghatározott tesztkörülmények között mérik, és összehasonlítási céllal adják meg. A tényleges üzemanyag-fogyasztás olyan tényezők függvényében változhat, mint a vezetési stílus, a tartozékok felszerelése, a motoros és az utastárs súlya, a gumiabroncsok nyomása, valamint a külső környezeti feltételek.)

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük