EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

Floridából jelentem: a gerinctörő csatornafedél nem magyar találmány

motorozas floridaban 2Lassan harmadik hete, hogy itthon vagyok, de már olyan mintha nem is velem történt volna ez a floridai nyaralás. Még szerencse, hogy több ezer fénykép készült, és időnként jegyzeteltem is, amikor valami furcsaságot láttam.

Az első, ami tejesen kézenfekvő észrevétel, hogy nagyon sokan motoroznak Floridában. Legalábbis mikor én ott voltam, így volt. Florida hivatalos beceneve Sunshine State vagyis a napfény állama, hiszen az évi napfényes órák száma az észak-keleti városokban 2400-2800 óra, míg a déliekben 2800-3200 óra évente.

A napi átlaghőmérséklet 21 celziusz fok, amiből nekem most nagyon kijutott. Novemberben szinte végig 30 fok körül volt, a tenger 22-25, és nyugodtan lehetett fürdeni benne a gyerekekkel. December elején éjszakánként már csak 19 fok volt, ezért a tenger már nem volt annyira kellemes, viszont a nappali 25-27 fok még mindig szuper motoros idő.

A legtöbben Harley-Davidsonnal járnak.

Elvétve láttam néhány sportmotort, meg nagyon fura átépített robogókat menet közben, de nem tudtam megállapítani, mik azok. Christine-t kérdeztem, hogy neki miért Victoryja van, és egyértelműen azt mondta, hogy nem akart Harley-t, mert mindenkinek az van. Ha lecseréli a Victory-t, akkor valami túramotort szeretne, talán egy Honda Gold Winget vagy ilyesmit.

motorozas floridaban 22A motorosok átlagéletkora – ahogy ezt már szerintem többször megállapítottam – nagyjából tíz évvel több lehet, mint nálunk. Ez annyit jelent, hogy Floridában rengeteg öreg embert láttam motorozni. (Az öreg persze relatív, sok motorosnak már én is öreg vagyok.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Persze hozzá tartozik a dologhoz, hogy ősszel az északi államokból leköltöznek a nyugdíjasok – akiket erre snowbirdnek, vagyis hómadárnak neveznek – , hogy megússzák a hideg évszakot. Állítólag a fájós ízületeknek is jót tesz a meleg klíma, úgyhogy ez is direkt kedvez a motorosoknak.

A motoros boltokban és az utakon is sok három kerekű motor van. Nem mondom, hogy trike, mert nem az klasszikus, hosszú villás forma, ami nálunk erről a szóról mindenkinek eszébe jut.

Miután értetlenül néztem, hogy vajon ki veszi meg ezeket, felvilágosítottak, hogy az idős motorosok, a nyugdíjas snowbird-ök, amikor már nem bírják a nagy motorokat felállítani, tologatni, akkor átalakíttatják háromkerekűvé a járgányukat. Ha belegondolok még mindig sokkal vagányabb egy háromkerekű Harley-n motorozni, mint azon az elektromos rokikocsin, amin nálunk nyomulnak a hasonló korúak a boltba meg a piacra.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük