EseményekMotorokMotorozásMotorverseny

BMW Motorrad GS Trophy a Sziklás-hegységben

bmw-gs-trophy2014Alig egy hónappal a negyedik BMW Motorrad GS Trophy, a 2014-es észak-amerikai döntő rajtja előtt a szervezők és a résztvevők felkészülése lassan a végéhez közeledik.

Összesen 16 csapat 48 motorosa képviseli majd a világ 19 nemzetét a kanadai Brit Kolumbia és Alberta tartományokban a Sziklás-hegység csapásait és ösvényeit követve.

A résztvevők 16 újságíróval együtt élik majd meg az egy hétnyi kalandot, a különleges feladatokat és a csapatszellemet próbára tevő kihívásokat a lélegzetelállító hegyi tájakon.

A természet közelsége, valamint a nemzetközi összetartozás érzete felejthetetlen élménnyé válik majd, miközben Kanada hegyeit a túraendurók ikonja, a BMW R 1200 GS nyergében szelik át.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez nem verseny!

Habár a GS Trophy egy megmérettetés, az egyik főszervező és korábbi Dakar-versenyző Tomm Wolf gyakran idézett szavai szerint „ez nem verseny!”

A GS Trophy résztvevői egy közel kétezer kilométer hosszú, hétnapos kalandtúrát élvezhetnek, amely legnagyobb részben a kiépített utaktól távol vezet. Útjuk során számos kihívással kell megbirkózniuk, amelyek a BMW GS által képviselt életstílushoz igazodnak. Például a motorosoknak járműkezelési, tájékozódási, természeti ismereteikről vagy éppen a csapatszellemről kell bizonysággal szolgálniuk.

„Annak ellenére, hogy nincs szó versenyről, ez egy kemény küzdelem. A résztvevők motorozási tudása és sportemberi hozzáállása az utóbbi GS Trophy események során egyre jobb volt, így mindig újabb és nehezebb feladatokat kell keresnem – nem veszélyesebbeket, csak nagyobb kihívást jelentőket. Az én üzenetem, hogy a GS Trophy idén is egy kihívást jelentő sportesemény lesz, éppen ezért azt javaslom a résztvevőknek, hogy eddzenek, majd még többet eddzenek!” – magyarázza Tomm Wolf.

A 2014-es észak-amerikai esemény a korábbiak – 2008-Tunézia, 2010-Dél-Afrika és 2012-Dél-Amerika – hagyományát folytatja.

Kik a résztvevők?

„A GS Trophy hű marad az olimpiai játékok eredeti koncepciójához” – magyarázza Michael Trammer, a BMW másik főszervezője.

„A résztvevők mind a motorozás iránt lelkesedő amatőrök, akik e különleges és izgalmas tapasztalatszerzésre regionális selejtezőkön nyertek jogot. Mire számíthatunk majd a helyszínen? Mindegy, hogy az Andok, a Sziklás-hegység vagy az Alpok a helyszín, minden tájnak saját jellegzetessége van. Azonban itt valójában az emberekről szól minden: csapatokról és azokról az emberekről, akikkel útközben találkoznak majd. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos válogatottunk lesz idén is sok új arccal, és mint mindig, most is egészen különleges esemény lesz ez.”

A motorkerékpárok

A motorosok azonos, speciálisan a GS Trophy rendezvényre felkészített R 1200 GS motorokkal indulnak majd. Ez az első alkalom, hogy a GS Trophy rendezvényen csak R 1200 GS motorokat használnak. Összesen 80 „vizes boxer” áll a résztvevők és az újságírók rendelkezésére Kanadában. A túravezetők a csapatokat 12 darab R 1200 GS Adventure motoron kísérik majd.

Bár a BMW R 1200 GS motorokat világjáró túrákra tervezték, a GS Trophy esetében az extrém megmérettetés nehézségei és kihívásai miatt speciális módosítások szükségesek. Ezeket az alkatrészeket és kiegészítőket a BMW Motorrad és a Touratech biztosította.

A műszaki előkészületekért Herbert Schwarz, a Touratech ügyvezető igazgatója felelős: „Mivel a túra útvonalának 70 százaléka terepen, a szilárd burkolatú utaktól távol vezet, illetve a számos, igazán nagy kihívást jelentő külön feladat miatt is fontos, hogy a motorkerékpárokat optimálisan felkészítsük. Ezért felszereltük őket néhány kiegészítővel a BMW Motorrad és a Touratech kínálatából. Minden motort a Metzeler Karoo gumiabroncsok egy különleges szettjével láttunk el.”

Információk az eseményről

A GS Trophy rajtja és célja egyaránt Calgary közelében lesz, a rendezvényre 2014. szeptember 6-14. között kerül sor. A BMW Motorrad gondoskodik róla, hogy a lehetőségekhez képest a lehető legtöbben követhessék az eseményt, illetve16 újságíró is csatlakozik a csapatokhoz.

A BMW Motorrad és a Touratech ráadásul újságírókból, fotóriporterekből és operatőrökből álló saját csapattal is képviselteti magát a helyszínen, ők is végigkövetik majd az eseményt. A médiát a BMW Group PressClub sajtóoldalon elérhető, naponta frissülő beszámolókkal, videókkal és képekkel segítik a tudósításban.

Videók, képek, hírek és napi összefoglalók naponta jelennek meg az alábbi oldalakon:

• www.press.bmwgroup.com

• www.gstrophy.com

• www.youtube.com/user/bmwmotorrad

A közép-kelet-európai régiót képviselő csapat

A 2013. augusztus végén Lengyelországban megrendezett regionális selejtezőben két lengyel és egy cseh motoros nyerte el a jogot arra, hogy a közép-kelet-európai régiót képviselve egy közös csapatban részt vegyen a GS Trophy 2014-es döntőjén. Természetesen Maciej Gryczewski, Wojciech Zambrzycki és Karel Rehacek eredményei is követhetőek a fenti oldalakon.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük