fbpx

Floridából jelentem: meleg van

florida1Már vége van a túrista szezonnak, így a motoros szezonnak is, sőt még a hurrikán szezon is befejeződött októberben, azért ilyen meleg nem szokott lenni erre sem novemberben. Tegnap 31 fok volt.

Hirtelen adódott az alkalom, hogy egy hónapot Floridában töltsek. Igazából alkalom már régóta lett volna, hiszen mindkét hugom kinn él az Egyesült Államokban már 23 éve, és Anyu is utánuk költözött nyolc évvel ezelőtt, én mégsem jártam még soha a tengeren túl. Most mindannyian Floridában, Clearwaterben élnek, és most úgy alakult, hogy nem húzom tovább a dolgot, meglátogatom őket.

Persze én sem így terveztem az első amerikai utazásomat, két gyerekkel. Évekkel ezelőtt még lehetőségem lett volna szabadon bejárni motorral a kontinenst, a 66-os utat vagy bármit, ha nem sajnáltam volna a pénzt, nem lett volna mindig valami sokkal fontosabb dolgom, és nem paráztam volna a hosszú repülőúttól. Hát most nesze, megkaptam: két pici gyerekkel repülni még kalandosabb, mint egyedül, de lehet, hogy épp ők adtak erőt, hiszen nem lehetek gyenge, ha rájuk is vigyáznom kell. Ők sem sűrűn látják az unokatestvéreiket, szóval felkerekedtünk.

Azért azt a tervemet nem adtam fel, hogy motorozzak egyet, vagy kettőt, úgyhogy az egy darab bőröndünkbe becsempésztem a bukósisakot, a rózsaszín Dr. Martenst és a motoros kabátomat is. Még több motoros cucc is fért volna, ha nem hozok annyi meleg holmit, de mivel otthon induláskor mínusz három fok volt, valahogy nem állt rá az agyam a nyári ruhákra. Van nemzetközi jogosítványom, biztos ami biztos, bár akikkel beszéltem utazás előtt, mind azt mondták, hogy nekik sosem kellett.

Két nap alatt eddig összesen két motorost és egy robogóst láttam. A robogós menet közben egyszerre cigizett és SMS-ezett a városban. Bukósisak senkin nem volt, és kabát sem… gyanítom, hogy ezeket is fölöslegesen utaztattam 8000 kilométert. Habár valahányszor lehetőségem lett volna az elmúlt években bukósisak nélkül motorozni, mindig úgy döntöttem, hogy inkább felveszem. Jobb a biztonság, és szerintem aki hozzászokott már, annak nem jó érzés, hogy a huzat rángatja a fejét és kócolja a haját menet közben. Legalábbis nekem nem.

Utazás előtt felderítettem a környékbeli motoros programokat, és feltett szándékom, hogy egyet-kettőt megnézek. Bár ahogy már ítam, itt már vége a motoros szezonnak. Az utolsó idei nagy motorkiállítás, az AIMExpo október közepén lezajlott Orlandóban, A Biketober Fest Daytonában október 15-18-án volt, és a világ legnagyobb női motoros találkozója, a Babes Ride Out is két hete volt, igaz az jóval messzebb, Kaliforniában. Na majd ha lesz legközelebb, akkor úgy időzítek, hogy ezeket is megnézzem.

Ami az előnye annak, hogy szezonon kívül jöttem – amellett, hogy például a beachen sincsen ezer ember – hogy a motorbérlés is kedvezőbb, mint korábban. Míg október 15-ig egy Harley-t 160 dollárért adtak naponta, ezután a dátum után már “csak” 130 dollár körüli árat kell fizetni. Ha pedig egy hétre béreljük, megúszhatjuk 110 körül is.

Természetesen átbogarásztam az internetet a környékbeli programokkal kapcsolatban is, és van is egy-kettő. Az egyik most hétvégén, szombaton lesz. A The Litas nevű női motoros klub st. petersburgi “chaptere” tart egy adománygyűjtő motorozást, ugyanis két tagjuk motorbalesetet szenvedett nemrég. Egyikük az egyik lábát is elvesztette. Meglátjuk, hogy sikerül-e eljutnom, vagy a családomnak más tervei vannak velem. Addig persze még motort is kellene szereznem…

 


Frissítés

Azóta több motorost is láttam. Bukósisakot csak egy GSX-R-esnél… ő éppen tankolt.

Azt nem értem, hogy pl. a kopasz electra glideos nem fél, hogy este egyben húzhatja le a tűző naptól felhójagosodott skalpját, ha nem vesz fel sisakot?

thelitas 1thelitas 2

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x