EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

Floridából jelentem: meleg van

florida1Már vége van a túrista szezonnak, így a motoros szezonnak is, sőt még a hurrikán szezon is befejeződött októberben, azért ilyen meleg nem szokott lenni erre sem novemberben. Tegnap 31 fok volt.

Hirtelen adódott az alkalom, hogy egy hónapot Floridában töltsek. Igazából alkalom már régóta lett volna, hiszen mindkét húgom kinn él az Egyesült Államokban már 23 éve, és Anyu is utánuk költözött nyolc évvel ezelőtt, én mégsem jártam még soha a tengeren túl. Most mindannyian Floridában, Clearwaterben élnek, és most úgy alakult, hogy nem húzom tovább a dolgot, meglátogatom őket.

Persze én sem így terveztem az első amerikai utazásomat, két gyerekkel. Évekkel ezelőtt még lehetőségem lett volna szabadon bejárni motorral a kontinenst, a 66-os utat vagy bármit, ha nem sajnáltam volna a pénzt, nem lett volna mindig valami sokkal fontosabb dolgom, és nem paráztam volna a hosszú repülőúttól.

Hát most nesze, megkaptam: két pici gyerekkel repülni még kalandosabb, mint egyedül, de lehet, hogy épp ők adtak erőt, hiszen nem lehetek gyenge, ha rájuk is vigyáznom kell. Ők sem sűrűn látják az unokatestvéreiket, szóval felkerekedtünk.

Azért azt a tervemet nem adtam fel, hogy motorozzak egyet, vagy kettőt, úgyhogy az egy darab bőröndünkbe becsempésztem a bukósisakot, a rózsaszín Dr. Martenst és a motoros kabátomat is. Még több motoros cucc is fért volna, ha nem hozok annyi meleg holmit, de mivel otthon induláskor mínusz három fok volt, valahogy nem állt rá az agyam a nyári ruhákra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Van nemzetközi jogosítványom is, biztos ami biztos, bár akikkel beszéltem utazás előtt, mind azt mondták, hogy nekik sosem kellett.

Légy szívtipró! – Joe Rocket Heartbreaker Kabát

Két nap alatt eddig összesen két motorost és egy robogóst láttam. A robogós menet közben egyszerre cigizett és SMS-ezett a városban. Bukósisak senkin nem volt, és kabát sem… gyanítom, hogy ezeket is fölöslegesen utaztattam 8000 kilométert.

Habár valahányszor lehetőségem lett volna az elmúlt években bukósisak nélkül motorozni, mindig úgy döntöttem, hogy inkább felveszem. Jobb a biztonság, és szerintem aki hozzászokott már, annak nem jó érzés, hogy a huzat rángatja a fejét és kócolja a haját menet közben. Legalábbis nekem nem.

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük