fbpx
CsajokKiemeltMotorokMotoros csajokMotorozás

Én és a motorozás: ezt akartam, amióta az eszemet tudom

Simson SvalbeBeiratkoztam, 1 hibaponttal megcsináltam a KRESZ-t és vártam a jó időt. 2019. március 16. szombat az első motoros gyakorlati órám a rutinpályán. Kaptam egy robogót és mehettem is. A feladatsor mindhárom pályáját a rendelkezésemre álló 1,5 óra alatt meg is ettem.

Nagyon büszke voltam magamra. Következő héten már a GS 500 várt rám. Egyesben lassan, óvatosan rutinfeladat 1. pálya. Ment ez is. Párszor lefulladt, de hát ki nem. Óra vége felé az oktató közli, hogy akkor most menjek a dombhoz és induljak el dombnak felfele hátsó fékkel.

– ÓÓÓÓ!! Hol a hátsó fékem?
– A jobb lábadnál!
– És mit csináljak?
– Indulj!

Persze! Indulj! Nademégishogyanyavalyába????!!! Nyilván nem ment, lefulladtam párszor megint. Aztán a motor nem indult. Lemerült az aksi. Oktató részéről idegösszeomlás, hogy mit csináltam, tönkre tettem, ilyen még nem volt. Jó csók, majd a jövő héten folytatjuk.

3. motoros óra

– Bevizsgáltattam az aksit, semmi baja, ne tedd tönkre a motort én te miattad nem fogom megmókerolni, hogy a világítás ne legyen bekötve! Figyelj oda! Indulj, körözz itt szélről!

Pihenésképp felvilágosítanak, hogy a GS 500-zal nem vizsgázhatok, mert nem A kategóriás. A Gladiussal kell. Felülök rá és simán körbe röhögnek. A lábam hegye (szó szerint!!) éri csak el a földet, a kezeim totál egyenesen és nyújtózkodom, hogy elérjem a kormányt. Esélytelen evvel mennem.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Indulok körözni szélről, balra megfordulgatok. Következő feladat, hogy váltsak fel 2-be. Váltok fel, le, üres, keresgetem nem túl sok sikerrel. Amikor lefulladok, a motort be kell tolni, mert semmit nem csinál. A váltás sem megy gond nélkül, nem érzem a kattanást, nem találom az ürest, váltok lefele 6-ot is és még mindig nem 1 és nem üres, a motor lefullad sorba.

Mondtam, hogy ne tedd tönkre! Most a váltót is megölöd? Tiszta forró már!

Ok, akkor mára hagyjuk is, úgyis mindjárt vége az órámnak. Mit tanácsolsz mit csináljak?

Keress egy váltós kismotort, gyakorolj és gyere vissza később!

Robogós csajVáltós kismotor

A Simsonok ára az égben, a krosszmotorok akkorák, hogy sámliról se érek le. A kölcsön Schwalbi megbízhatatlan állapotú, nem bírom berugdosni, a nagyobbik fiam segít, de sokra nem megyek, illetve sokáig nem jutok vele.

Újra a bátyám segítségét kérem. Keressünk egy motort amin tanulhatok. Ötlete van: ott a sógornőm 250-es Banditja, úgyse használja, eladó. Felülök rá, a talpam a földön, még talán kicsit hajlítva is a lábam térdben. Ok. Vannak hibái, de abba az árba a szerviz beleférhet.

 

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x