HírekKultúraMotoros film

Locked Down – Karantén meló motoros szemmel

Locked Down - Karantén meló motoros filmNem mondanám egyértelműen motoros filmnek a az HBO Go 2021-es vígjátékát. Mivel azonban szerintem tökéletesen bemutatja a motorosok (és amúgy mindenki) karantén alatti lelki állapotát, úgy gondoltam érdemes róla említést tenni.

Nekem tetszett a magyarul Karantén meló címmel futó film. Jók a szereplők. Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor tökélesen alakítják a karanténtól megzakkant szerelmespárt. És akkor, amikor a film játszódik, még csak az első lezárás elején járunk Londonban.

Vicces egy év után visszanézni akkori önmagunkra, és közben szomorú is, hogy azóta csak romlott a helyzet. Persze mindent meg lehet szokni, ezt is. Talán az újabb lezárások már nincsenek olyan intenzív hatással ránk, mint egy évvel ezelőtt.

Ők egy hét után már túl vannak a szakításon, és úgy élnek együtt a közös lakásban, mint két idegen.

Egyébnként a filmből kiderül, hogy anno Sturgisben jöttek össze a BikeWeeken, amikor még mindketten ittak, dohányoztak és a kábítószereket sem vetették meg, ha épp úgy adódott. Szóval anno igazi vagány rocker párocska voltak.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
View this post on Instagram

 

A post shared by Triumph Motorcycles (@officialtriumph)

Időközben komoly felnőttek lettek, akik elhagyták rossz szokásaikat és igyekeznek felelősségteljesen élni. A hétköznapok bedarálták őket és eltávolodtak egymástól.

Nem segített, hogy míg Linda egyre feljebb lépdelt a multis ranglétrán, a fekete Paxton még mindig egy tíz évvel korábbi kocsmai verekedés levét issza. Nehezen talál munkát, amit csak tetéz a karantén. Az anyagi helyzete annyira megromlik, hogy már a motorját is el kell adnia.

Locked Down - Karantén meló motoros filmÉs azt hiszem, innentől nem mesélem tovább a sztorit, nézzétek meg! Időnként jókat kacagtam rajta , és sok jelenetben magamra (meg a férjemre) ismertem. Igaz, én már tavaly, a karantén elején megfogadtam, hogy kenyeret nem sütök, és ezt a fogadalmam eddig sikerült betartanom. Persze nálunk a két gyerek és az itthon tanulás ad bőven másfajta feladatot.

A lényeget meg majdnem elfelejtem: a filmből az is kiderül, hogy nem is csak Prexton a motoros, hanem Linda is ugyanolyan magabiztosan hajtja a Triumph Scramblert, mint a párja. Szóval egy esti karanténmozira mindenképp ajánlom ezt a filmet.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük