fbpx
CsajokKiemeltMotorokMotoros csajokMotorozás

Én és a motorozás: ezt akartam, amióta az eszemet tudom

Kawasaki Er-6nIde nézz, most ide, most ide, most ide, most erre… Na ezt csináld!

Csinálom és megy. Meló után 1 óra autózás, majd 1,5 óra motorozás, de megy és euforikus a hangulatom. Szeptember 6-án rutinvizsga. Amitől félek, hogy a fiúk gyorsabbak, bátrabbak, mazsola leszek mellettük egyedüli lányként.

Az időjárás nekem kedvez. 2019. 09. 06-án az eső esik. Nem szakad, de azért folyamatosan szemerkél. A rutinpálya térköves. Vizsgabiztos felenged mindenkit, hogy próbálgassuk kicsit, nézzük mit bír, de ezerszer halljuk, hogy csak óvatosan, lassabban inkább.

Fura módon én megnyugszom. Egy srác esik a gyakorláskor. Újra halljuk a Lassan! Óvatosan! felkiáltásokat. Én jövök. Elmélet, tolás, 1. pálya, 2. pálya (8-asom gyönyörűen, ahogy gyakoroltam, meg van a kicsit más színű kocka, ahol kicsit váltok a kormányfogásomon, ahol emelem át a tekintetem a bójákról és simán elférek a vonalak között), 3. pálya – a gyorsítás, vészfékezés.

Gyorsítok, vészfékezek, lejövök, megállok. Megdicsérnek. A vizsgám sikerült, nekem volt a legintenzívebb a 3-as feladatom. Boldog vagyok. Mehet a forgalom. Félek, lassú vagyok, de csinálom. Gyönyörűen indulok a dombos részeken. A jobbos kanyaroktól még mindig rettegek. Csúnyán is megy sokszor.

Forgalmi vizsga. 2019. 10. 31. Szakadó eső, gyors és rutinos társ. Kapd össze magad, nem lehetsz feltűnően lassú akkor megbuksz. Összekaptam magam, kigyorsítottam. Elnézek balra a zebra előtt, a szembe forgalom megy. OK. Jobbra nézek, a járdán kb. 3 méterre esernyővel egy férfi a másik irányba nézve áll. Visszanézek, a társam megállt a gyalogátkelő előtt. FÉÉÉÉK!! A motor megcsúszik, a hátsó kerekem, mint a bolond jobbra balra mászkál.

Kapaszkodom és csak arra koncentrálok, hogy ne menjek rá a fehér festékre. Átcsúszom a zebrán és utána kb. 2 méterre megfogom a motort, meg tudok állni. A sisakomban síri csend. Aztán hallom az oktatóm hangját, hogy ok, semmi baj, ügyesen megfogtad, nagy levegő és bólints, ha mehetünk tovább. Bólintok. Tudom, hogy megbuktam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A társam marad elől végig. Vissza érünk a boxba. Az oktatóm és a vizsgabiztos is körülöttem, hogy tényleg jól vagyok-e milyen kár volt, milyen szépen mentem, és gratulálnak hozzá, ahogy megfogtam a motort. Szegény srác, akinek sikerült a vizsgája meg le van…

2019. 11. 13. a szerencse napom. Egy cuki lányt kaptam társnak. Szépen levizsgáztunk mind a ketten.

Ja, én a saját motoromon tanultam, ragaszkodtam már hozzá. 2019. 11. 23-án a 2 napos jogosítvánnyal elhoztam a motorom Szombathelyről a pesztrám kíséretében, akivel azóta is nagyon sokat megyek. Türelmes velem és mindig csak kicsit hajt többet, mint amit magamtól mennék.

2021. 03. 15-én a jogosítvánnyal megtett kilométereim száma 11.950.

Hát ennyi a története, annak, hogy miért is akartam én motoros jogosítványt és motorozni.

Miért? Mert ezt akartam, amióta az eszemet tudom!!

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x