Hírek

Halálos motorbalesettel indult a hét Pest megyében

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 15

Március 25-én, hétfőn tartotta évértékelő értekezletét a Pest megyei Balest-megelőzési Bizottság a Hungaroringen, ahol téma volt az a ceglédberceli motoros baleset is, ami reggel halálos áldozatot követelt.

Minden év beszámoló közgyűléssel kezdődik a PMBB (Pest megyei Balest-megelőzési Bizottság) számára. Ez a beszámoló idén kicsit eltolódott, így már a 2019-es év első negyedévének tapasztalatairól is esett néhány szó.

Mivel az országban baleseti szempontból Pest megye kiemelten veszélyeztetett, a PMBB folyamatosan nagy erőfeszítéseket tesz a statisztikák javításának érdekében. Állandó rendezvényeik elsősorban a gyerekeket és az idősebb korosztályt hivatottak informálni a szabályos közlekedésről, a KRESZ betartásának fontosságáról és nagyrészt őket célozzák a balesetmegelőzéssel kapcsolatos kampányaik is.

Kiemelt célcsoportjuk a gyalogosok és a kerékpárosok. Előbbiek a fokozott védtelenségük okán, utóbbiak azért, mert ez a csoport is gyakori részvevője a baleseteknek. Ahogy nő a megyében a kerékpár utak hossza, úgy ül egyre több ember kerékpárra úgy, hogy közben figyelmen kívül hagyják a kötelező felszereléseket és a KRESZT, amit vagy elfelejtenek ilyenkor alkalmazni, vagy még gyermekkorúak és nem is tudnak róluk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 1A bizottság programjai között szerepel a Közlekedik a Család elnevezésű vetélkedő, ahol a családok több fordulón keresztül vetélkedhetnek egymással, és a legügyesebb család egy személyautót nyer. A Sulimoped akció 50 általános iskolásnak biztosít lehetőséget, hogy ingyenesen moped jogosítványt szerezzenek.

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 2A motorosokat az Ingyenes Vezetéstechnikai tréningeken képzik már 2007 óta a pest megyei motoros rendőrök, akik mindig jeleskednek a hazai és nemzetközi szakmai versenyeken is. A tavalyi évhez hasonlóan a PMBB 2019-ben is két alkalommal szervez Ingyenes Vezetéstechnikai Tréninget motorosoknak. Az első tréning 50 fő részvételével áprilisban lesz megtartva, a második tréningre pedig a Csajok a motoron oldallal közös szervezésben előre láthatóan május 22-én (szerdán) a Hungaroringen kerül majd sor szintén 50 fő motoros nő részvételével.

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 7

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük