HírekMotorokMotorozás

Andy Vajna ültette motorra Rambot

rambo andy vajna1… és a Terminátorban sem kevés szerepet játszott. Andy Vajna néhány napja hunyt el, 74 éves korában. Finoman szólva, megosztotta az országot személyisége, de hogy a javára szóljunk, számos olyan filmet köszönhetünk neki, melyekért kár lett volna, ha nem jönnek létre.

Andy Vajna halálhírére világsztárok posztoltak közösségi oldalaikon búcsúüzeneteket, köztük Sylvester Stallone, aki szerint a rendező már akkor hitt Ramboban, amikor még senki – az 1982-ben készült, Rambo – Első vér című film executive producere volt Vajna.

Hasonlóképp köszönt el tőle Arnold Schwarzenegger is, akivel többek között a Terminátor harmadik részében dolgoztak együtt.

De olyan filmek létrejöttében játszott fontos szerepet, mint az Angyalszív, a Medicine Man, a Die Hard, a Vasmadarak 2., a Total Recall – Az emlékmás, az Elemi ösztön, a Jákob lajtorjája, az Evita és így tovább.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Persze, tudjuk, ott a „sötét oldal”, a 70 milliárdos magánvagyon, s ami a legjobban szúrja az emberek szemét, a feleség, Vajna Tímea, aki az ország 14. leggazdagabb emberének özvegye lett.

A filmproducer-üzletember Andy Vajna benne volt a kaszinóbizniszben, építette a TV2 birodalmát és még ki tudja, miket… Egy biztos, mindent elért, amit kivándorolt magyarnak csak lehetett – volt az Intercom Zrt. elnöke, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, aki 1956-ban elhagyva az országot, parókakészítőként kezdte.

rambo 1

Sokan nem tudják, hogy bizony volt egy fia, Justin, aki zenésznek készült, de 2007-ben öngyilkos lett. Első feleségével, a kínai származású Cecilia Mong-gal volt közös gyermekük Justin.

2009-ben diagnosztizáltak Andy-nél rákot, akkor azonban sikerült legyőznie a betegséget, majd később szívproblémákkal küzdött, s hosszan tartó betegség után hunyt el január 20-án, budapesti otthonában.

terminator

Forrás: Nlcafe, Wikipédia
Fotók: Filmhu, Digital Trends, Sylvester Stallone

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük