KiemeltMotorokMotorozás

Kis motorról nagy motorra: nem lesz túl nagy a váltás? – VIDEÓVAL

Kis motorról nagy motorra - nem lesz túl nagy a váltás?

Előbb-utóbb mindenkinél elérkezik az idő, hogy kis motorról nagyobb motorra váltana. Vagy azért, mert úgy érzi, a régiből már nem tud többet kicsavarni, vagy azért, mert egyszerűen jön egy lehetőség, amire nem lehet nemet mondani. De azért mindenkiben benne van a para, hogy nem lesz-e túl nagy a váltás… főleg a csajokban.

Sziasztok!
Úgy néz ki, a hétvégén lesz lehetőségem megnézni egy 2003-as Suzuki SV650-et. Egy ideje már szemezek velük, azonban most apám és a párom is elbizonytalanítottak kicsit, hogy a 250-es Bandit után a 70 ló sok lesz, stb… Tudom, hogy mindenkinek máshogy megy és van aki rögtön még ennél is erősebb motorral kezd, szóval nem univerzális tanácsot szeretnék kérni, csak tapasztalatokat 🙂 Előre is köszönöm a segítséget! 😊

Ha ilyen kérdéssel fordulnak hozzám, elsőre azt szoktam mondani, hogy az a fontos, hogy ne félj a motortól! Az lehet, hogy méretében nagyobb lesz, sőt, az erejét is meg fogod érezni. Az új motoron biztos jobbak lesznek a fékek és a futómű, szóval elsőre szokatlan lesz, de ez minig így van, ha új motorra ülsz.

Azt nem fogod megúszni, hogy eleinte óvatosabban menj vele, amíg ki nem ismered. Fontos megtapasztalni, meddig és milyen erővel húzhatod a gézt bűntetlenül. Az is tud meglepetést okozni, ha máshol fog a kuplung, vagy másképp viselkedik a fék.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nekem a tesztmotoroknál az szokott lenni, hogy az első utam tiszta para. Kalimpálok a lábammal, mert nem találom a lábtartót, nem indexelek, mert amikor épp kéne, nem találom az indexet. És persze jó óvatosan megyek, hogy kiismerjem, mennyire ugrik a gázadásokra és mennyire harapós a fék.

A para egészen az első pihenőig tart. Amikor másodszorra nekiveselkedek, már nem kavar be a megszokás, amit az előző motor okozott. Ekkor már ismerős minden, és végre tudom élvezni rajta a motorozást.

Persze előfordulhat, hogy túl nagy lesz az ugrás, de mivel van már gyakorlatod, a 250-es után azt fogod tapasztalni, hogy végre lendületesen tudsz motorozni, ott állsz meg, ahol csak akarsz, és egy előzés sem okoz majd gondot. Persze biztos kell pár kisebb túra, hogy tökéletesen összeszokjatok.

Aztán próbáld ki azt is – ha van rá lehetőséged – hogy kis idő után visszaülsz a régi motorodra. Nagyon vicces lesz, megígérem. Nem fogsz tudni motorozni a saját régi motoroddal, és azt kérdezed majd, vajon hogyan tudtál ezzel közlekedni korábban?

 

Lapozz, ha kíváncsi vagy, mit mondanak a motoros csajok a témában!

 

Címlapfotó

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük