HírekMotorokMotorozás

A Yamaha MT-09 és a Yamaha XMAX 300 is Red Dot-díjat kapott

Az új Yamaha MT-09 és a Yamaha XMAX egy-egy Red Dot Design Award 2024-es díjat nyert.

A 2024-es MT-09 már a negyedik generációját éli. A Yamaha újratervezte a motort, mivel az előző, 2021-es MT-09 a “ciklopsz” (félszemű szörnyeteg) fényszóróval népszerűtlennek bizonyult. Az új változat új első képernyőt, üzemanyagtartályt és farrészt is kapott. Emellett az újratervezett üzemanyagtartály akusztikus csatornát is tartalmaz, amely a motor motorhangot a motoroshoz vezeti. Az új tankot úgy is tervezték, hogy szabadabb vezetési pozíciót tegyen lehetővé.

Míg az MT-09 a formatervezéséért nyerte el a díjat, az XMAX a praktikussága miatt győzött. A Yamaha szerint az első villa és a motor funkcionalitása “a szűk sziluettben jelenik meg, vonzó túláradó érzést kifejezve”.

A Yamaha az elmúlt 13 év mindegyikében elnyerte a Red Dot Design Awards díjat, 2012 óta minden évben legalább egyet.

Yamaha Xmax 300

Korábban a Honda két motorkerékpárja is elnyerte a Red Dot Design Awardot. Az egyik az EM 1e: volt, a Motocompactóval együtt. Mindkettő elektromos robogó.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük