HírekEseményekMotorverseny

A Yamaha köszönetet mond Valentino Rossinak a felejthetetlen közös MotoGP utazásért

Valentino Rossi nyugdijba mentA kilencszeres világbajnok és nagydíjversenyző-legenda Valentino Rossi bejelentette, hogy a 2021-es szezon vége után visszavonul a MotoGP versenyzői posztjáról.

A Yamaha Motor Co., Ltd. és a Yamaha Motor Racing köszönetet mond Rossinak a – még mindig tartó – 16 fantasztikus évnyi együttműködésért. Tervezik, hogy 2021 után is szoros munkakapcsolatot tartanak fenn az olasszal különböző együttműködések révén, beleértve a VR46 Riders Academy-t és a “Yamaha VR46 Master Camp” edzés- és versenyprogramokat.

Valentino Rossi MotoGP versenyző visszavonulásának bejelentését követően – amely 2021 végén lép életbe – a Yamaha Motor Co., Ltd. és a Yamaha Motor Racing őszintén köszönetet mond a kilencszeres világbajnoknak és Grand Prix versenyző-legendának a 16 felejthetetlen közös szezonért.

A Yamaha és Rossi története azzal az ikonikus győzelemmel kezdődött, amikor Valentino 2004-ben Dél-Afrikában, a Yamaha első GP-futamán győzelmet aratott. Onnantól kezdve a partnerség rengeteg izgalmas versenyakciót, sok nagyszerű pillanatot élt meg a paddockban és a pályán kívül. A mai napig 142 dobogós helyezést szereztek, 56 GP-győzelmet ünnepelhettek, és négy MotoGP-világbajnoki címet nyertek 2004-ben, 2005-ben, 2008-ban és 2009-ben.

A 40 éves Valentino Rossi jövőre nyugdíjba megy?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Doktor elképesztő eredményei, a versenyzés iránti páratlan szenvedélye és páratlan karizmája hatalmas részét képezik a Yamaha és a MotoGP örökségének, amiért a világszerte elismert olasz a “GOAT” (Greatest of All Time) jelzőt érdemelte ki.

Olvasd el korábbi híreinket Valentino Rossiról!

Egy epikus MotoGP-korszak végét jelenti, amikor a 46-os rajtszámot visszavonják és 2022-ben már nem szerepel a MotoGP-ben. Ezzel a lépéssel a versenyrajongók világszerte egyetértenek.

A visszavonulási döntés és az új karrierlehetőségek nem fogják csökkenteni a Doktor elszántságát. Nem fogják csökkenteni az erőfeszítéseit az utolsó hónapokban, amikor MotoGP versenyzőként versenyez. Hasonlóképpen, a Yamaha rendkívül hálás a MotoGP-legenda sikereihez való hozzájárulásáért. A vállalat továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad annak biztosítása mellett, hogy a 16. közös szezonjuk második fele méltó befejezése legyen egy nagyon különleges MotoGP partnerségnek.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük