HírekMotorok

Több MAX, mint valaha: Teljesen új Yamaha XMAX 300 Tech MAX

Yamaha XMAX 125 2023A Yamaha MAX a legsikeresebb termékcsalád a sportrobogók világában. Az első 10 éve során az XMAX termékcsalád szilárdan vezette a sportrobogók eladási listáját.

A sikertörténet 2001-ben kezdődött az azóta már legendává vált Yamaha TMAX-szal, amely két évtizeddel ezelőtt alapjaiban változtatta meg a robogók piacát, mivel elsőként kínált „igazi” motorkerékpárokhoz méltó teljesítményt és kezelhetőséget egy robogó egyszerűségével és kényelmével kombinálva. A TMAX-szal megszületett a sportrobogó kategória, és a kétkerekű közlekedés új korszaka kezdődött.

A következő legjelentősebb dátum a Maxi Scooter történetében a 2006-os év volt, amikor a Yamaha bevezette az XMAX termékcsaládot – kezdetben egy 250 köbcentis modellel, amelyet nem sokkal később 125 és 400 köbcentis gépek követtek. A Yamaha elsőként alakította ki a különféle utazási szokásokhoz, költési igényekhez és vezetési tapasztalathoz igazodó sportrobogók teljes választékát, egy új és izgalmas közlekedési módot teremtve.

Az XMAX egy teljesen új piacot nyitott meg, és több mint 450 000 vásárlónak mutatta meg Európa-szerte, hogy a hétköznapi ingázás is lehet egyszerre szórakoztató, stílusos és gazdaságos – ráadásul úgy, hogy a motort hétvégén dinamikus és sportos szabadidős motorozásra is használhatják.

2017-ben az XMAX 300 bevezetése tovább erősítette a Yamaha vezető helyét az európai robogópiacon – a modellből az elmúlt 5 évben több mint 70 000 darabot értékesítettek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Yamaha XMAX 125 2023

A két évtized alatt több mint 750 000 TMAX és XMAX modellt értékesítő Yamaha teljesen megújult XMAX modelleket jelentett be a 2023-as évre. A radikálisan új külsővel, fejlett konnektivitási funkciókat kínáló műszeregységgel, javított menetkomforttal és bővített funkcionalitással rendelkező XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300, XMAX 125 Tech MAX és XMAX 125 modellek egyértelműen mutatják, hogy a Yamaha elkötelezett a prémium kategóriás sportrobogók gyártása mellett.

Az új, konnektivitási funkciókat és mindenki számára kiváló vezetési élményt kínáló XMAX modellek, amelyekre méltán lehetnek büszkék új tulajdonosaik, a Yamaha sportrobogók tervezésében az elmúlt évek egyik legnagyobb előrelépését jelentik.

A teljes XMAX termékcsalád európai bevezetése mellett 2023-ban sor kerül az új XMAX 300 globális piaci megjelenésére is. A Yamaha legnépszerűbb modelljének globális piacra szánt változata a társaság indonéziai üzemében készül, és elsősorban Thaiföld és más ázsiai országok vásárlóit célozza meg, a Yamaha legsikeresebb sportrobogója iránti hatalmas nemzetközi keresletre építve.

Teljesen új XMAX 300 Tech MAX: Több MAX, mint valaha!

A dinamikus MAX termékcsalád – mind küllemében, mint műszaki tartalmát tekintve – folyamatosan fejlődik, és ez az elmúlt 15 év figyelemre méltó sikerének egyik kulcseleme.

Yamaha XMAX 125 2023

2023-ra az új XMAX 300 Tech MAX külsőre és érzetre is még dinamikusabb lett, hangsúlyozva vezető középkategóriás sportrobogó státuszát – egy modell, amely őszinte és különleges büszkeséget ébreszt tulajdonosaiban. Miközben a Yamaha formatervezői gondosan ügyeltek a jellegzetes és közkedvelt „MAX-karakter” megőrzésére, teljesen új karosszériát alkottak, radikálisan új, magával ragadó világítási elemekkel, amely lenyűgözi vezetőjét. Az új XMAX 300 Tech MAX a városi forgalomban kiemelkedően agilisan viselkedik, ugyanakkor sportos vezetési élményt és osztályelső kényelmet kínál – tervezése során a cél az volt, hogy felülmúlja a meglévő és leendő MAX-tulajdonosok elvárásait.

A Yamaha formatervezői teljesen új megjelenés megalkotására összpontosítottak, kecsesebb és dinamikusabb külsővel, amely kihangsúlyozza a motor kiemelkedően sportos jellegét és manőverezhetőségét. Az XMAX 300 Tech MAX karcsú és sportos külsejének gyakorlatilag minden elemét áttervezték egy, még az előzőnél is lenyűgözőbb gép megalkotása érdekében, amely a teljesítmény, a stílus, a kényelem és a funkcionalitás legjobb kombinációját kínálja.

A modell nem csak külsőre újult meg: az új XMAX 300 Tech MAX okostelefon-csatlakoztatást, Garmin navigációt, és új, több megjelenési módot kínáló, 4,2 hüvelykes, színes TFT-kijelzőt is kapott, javult a vezetési minőség, az utazási kényelem, a fékérzet és a kivitelezés általános minősége.

A magas felszereltséget és kiváló ár/érték arányt keresők számára ideális választás az új XMAX 300 „alapmodell”, amely a prémium XMAX 300 Tech MAX új karosszéria kialakításával rendelkezik, ráadásul 2023-ra új, 4,3 hüvelykes LCD képernyővel és okostelefon-csatlakoztatási lehetőséggel is bővül a funkciók listája.

Yamaha XMAX 125 2023

Dinamikus és futurisztikus új külső

Az XMAX 300 Tech MAX újratervezett, futurisztikus és tömör hatású fejidoma páratlan presztízzsel bír az utakon. A szögletesebb, egyenes élű felső panelek az erő érzetét keltik, a fejidomot új stílusú villaborítások teszik teljessé.

A merész és sportos megjelenését a szélvédő két oldalán magasabbra helyezett irányjelzők is erősítik, amelyek egyébként jól láthatóak a többi közlekedő számára, amikor a motoros a sűrű forgalomban vált sávot – elölről nézve az új fejidom és villaborítások egy fordított háromszöget idéznek, ami erősíti az agilitás érzetét.

Zömök, elöl „izmosabb” profil

Yamaha XMAX 125 2023

Az új fejidom mellett a motor profilból is megújult, sokkal tömörebb és sportosabb megjelenést kapott, kiemelve az új XMAX 300 Tech MAX dinamizmusát és sportos jellegét. A MAX család jellegzetes és ikonikus bumeráng oldalborításai megújultak, erőteljes, zömök, elöl izmosabb és tömörebb küllemet kölcsönöznek a motornak, ami így az előre irányuló mozgás és erő benyomását kelti – még álló helyzetben is.

A motor bal oldalán az új stílusú, háromdimenziós bumeráng egyenletesen és határozottan vezeti a szemet a lengőkartól az ülés első részén át az első tengelyig, egységes, összehangolt megjelenést biztosítva. A jobb oldalon pedig a bumeráng a kipufogótól az első kerékig húzódó, megszakítás nélküli vizuális vonalat képez – a kétoldali, szimmetrikus kialakítás kiemeli az új XMAX 300 Tech MAX prémium megjelenését, minőségi, összehangolt külsejét.

Az XMAX 300 Tech MAX-ban a motorkerékpárokra jellemző első villa működik, az új, elöl zömökebb karosszéria és a vizuális vonalak a gép elejére irányítják a figyelmet, és hangsúlyozzák a mozgékonyság érzését. Az új modellen a hátsó lábtartók mellé karcálló karosszériaelemek kerültek, az új bumerángon pedig bal és jobb oldalon szellőzök vezetik el a motor hőjét.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük