EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

A világ körül túrázik az erdélyi kalandmotoros

bezsnei andor erdely kalandmotorosA szászrégeni Bezsnei Andor nagy vállalkozásra szánta el magát: motorral utazza körbe a Földet. Teszi mindezt tavaly május óta, s közel 60 ezer kilométeren és sok-sok kalandon van túl.

Andor a Krónika című magazinnak számolt be arról, hogy a napokban Thaiföldön tartózkodik, ahol előkészíti a motor szállítását Ausztráliába. Cikkünk megjelenésekor talán már a kengurukkal motorozik…

9 hónap, több mint 20 ország, 60 ezer kilométer – micsoda számok! Bezsnei Andor tavaly májusban indult el Romániából, s azóta érintette Magyarországot, Szlovéniát, Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát, Montenegrót, Albániát, Macedóniát és Görögországot.

Ezután következett Ázsia, ahol áthaladt Törökországon, Grúzián és Örményországon. A Közel-Keleten pedig motorozott Iránban, Pakisztánban, Indiában és Nepálban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Néhány indonéz szigetet sem hagyott ki a bátor vállalkozó – Bali, Jáva, Szumátra, Lombok. Majd észak felé került Malajziába, onnan Thaiföldre és Kambodzsába. S itt tartunk most nagyjából, mint már fent említettem, talán már Ausztráliában is van a motoros.

Az interjúban elmondta, hogy nagyon sok időt elvesz az utazás során a papírmunka – el is képzelhetjük, hogy ennyi ország után, mennyit kellett már intézkednie Andornak… Nem beszélve arról, hogy mi van akkor, ha meghibásodik a motor, s esetleg alkatrészre kell várni valahol.

Mindennek vannak árnyoldalai, de maga a motorozás élménye, az, hogy bárhol szóba elegyedhet a helyiekkel, érzi az adott táj illatait, mindennel felér.

Andor számos kalandjáról beszámolt a Krónikának, s azt is elárulta, nem kerül horribilis összegbe egy ilyen út.

Aki szeretné, a youtube csatornán is követheti az erdélyi motoros útját, kalandjait, beszámolóit. Széles utat kívánunk, Andor!

Forrás: Krónika
Fotó: Bezsnei Andor facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük