CsajokHírekMotorokMotorozás

A motorsport leggyorsabb női, akik külön ünneplést érdemelnek

A motorsport leggyorsabb női

A motorsport történelmében az elmúlt száz év leforgása alatt rengeteg kiemelkedő női versenyzővel találkozhattunk, és ez így lesz valószínűleg a jövőben is. Épp ezért vannak olyan nevek akiket érdemes újra és újra felemlegetni, hogy megkapják a nekik járó ünneplést.

A sport pedig egyre népszerűbb, és ez természetesen a sportfogadásra is kihat a magyar online kaszinó világban. Nézzük meg tehát pár nevet, akiknek mindenképpen kijár az ünneplés.

Maria Teresa de Filippis

Maria az első nő, aki valaha versenyzett a Forma 1-ben Maria volt, aki 5 nagydíjon is indult 1958-ben és 1959-ben. Az 1926-ban született olasz Maria 22 évesen kezdett versenyezni. Nápolyban nőtt fel és eredetileg azért kezdett bele az egészbe, mert a testvérei azt jósolták, hogy nem fog tudni gyorsan vezetni. Maria végül egészen a Forma 1-ig jutott.

Michele Mouton

Michele Mounton 1951-ben született Franciaországban. 4 ralit nyert meg, majd 1986-ban a Pikes Peak International Hill Climb versenyt is, amivel egyuttal pályarekordot is felállított, így nem véletlenül kapta meg a szupernő becenevet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Desiré Wilson

Wilson 1953-ban született Dél-Afrikában. Ő az eddigi egyetlen nő, aki Forma-1-es versenyt nyert, amikor 1980-ban Brands Hatchben győzött a rövid életű Brit Aurora F1 Bajnokságban. Népszerűsége annyira kiemelkedő, hogy a pálya egyik lelátója az ő nevét kapta. Wilson indult a nagydíjon, de végül nem versenyzett.

Jutta Kleinschmidt

Az 1962-ben, Kölnben született Jutta először 1988-ban motoron indult el a Dakar ralin egy BMW nyergében. ésőbb még kétszer próbálkozott, 1992-ben 23., 1994-ben 22. helyen érkezett a célba. A sikert az hozta el, amikor 2001-ben a Mitsubishi csapatával sikerült megnyernie a terepviadalt. Azóta is ő az egyetlen nő, akinek ez sikerült. Társ pilótája a német Andreas Schulz volt.

Sabine Schmitz

Sabine 1969-ben született Németországban, és egy nürburgi vendéglátós családban nőtt fel. Schmitz 1996-ban első nőként megnyerte a nürburgi 24 órás versenyt, majd 1997-ben ismét megszerezte a dobogó legfelső fokát. Élete során több tízezer kört teljesített a nagyszerű német pályán, a Nürburgringen, ráadásul köztük egy 10:08-as köridőt is a magáénak tudhat. Innen kapta a “Nürburgring Királynője” becenevet.

Sarah Fisher

Az 1980-as születésű, amerikai autóversenyző az Indianapolis 500 versenysorozatban versenyzett 1999-2010 között. Fisher tartja a rekordot a legtöbbet rajtoló nőként a sorozatban. Összesen 81 alkalommal lépett pályára, az IndyCar futamokon, ráadásul 3 alkalommal is elnyerte a legnépszerűbb pilóta díjat. 2010-ben pedig egy könyve is megjelent “99 dolog, amit bárcsak tudnánk, mielőtt beülnének az álommeló volánja mögé” címmel.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük