CsajokTetkó a csajokon

Pin-up tetkók, nagyharang – Amy Winehouse-ra emlékezve

amy winehouse tattoo 1Idő előtt véget értek az olykor melankolikusan soulos dallamok az aranytorokból, és a tetoválás formájában elkészült „bejegyzések” Amy Winehouse bőrnaplóján a brit énekesnő korai halálával.

Nincs több polgárpukkasztó fellépés, nincs többé madárfészeknek is gúnyolt frizura. Kirepült a gólya, egy ikon távozott.

Az igazi tehetség és a stílus nem a megtanulható kategóriába tartozik. Amy Winehousenak mindkettő megadatott, élt is vele, de nem élte túl önmagát. Az álom rémálommá fordult, és hiába álltak ki mellette a barátok és az édesapja, végül önpusztítóan és önként fordított hátat a sikernek. Lehet vitatni az életmódját, de akármilyen felfogás is vezérelte, kellemes afroamerikai jellegű énekhangja és merész stílusa messziről felismerhetővé és feledhetetlenné tette az énekesnőt.

Ha csak rápillantunk, tagadhatatlanul ízig-vérig a pin-up stílus védjegyeit hangsúlyozta öltözködésével illetve a megszámlálhatatlannak tűnő tetoválásaival. Nemcsak követője, de továbbgondolója is volt a vadóc ruha-megnyilvánulásoknak. Összesen 49, saját ötletből származó kollekciót dobott a piacra 2010-2011-ben, melyeknek a vázlatait maga Amy rajzolta. Az árnyalatokat tekintve a fekete és a rózsaszín, vagyis Amy kedvencei domináltak, majd később fehér, piros és sárga színekkel is játszadozott.

Az énekesnővel 2010 tavaszán kötött szerződést a Fred Perry divatház, közös munkájuk keretein belül Amy ízlésvilágával és ötleteivel vegyített sportos ingek, elegáns, nőiesebb kardigánok és lábközépig érő nadrágok is elérhetővé váltak az érdeklődők számára. Amy Winehouse olyannyira pin-up őrült volt, hogy a nagymértékű fogyásainak következtében lecsökkent cici méreteit is hajlandó volt megnagyobbíttatni csak azért, hogy gömbölyűbbnek tűnjenek a keblei.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az 50-es, 60-as éveket idéző külseje nem csak a ruházkodás terén, de a tetoválás kollekciójában is megjelent. Míg a 2003-as debütáló album befutása idején (összesen 2 albuma jelent meg: Frank (2003), Back to Black (2006)) még úgymond csupasz, tetoválásmentes volt a bőre, 4 évvel később már legalább 13 különböző minta fedte be az énekesnő testét. Legtöbb tetoválását a karján viselte, de a törzsére is készítetett néhányat. Általában az úgy nevezett „old school” tetoválás kategóriából választott.

Bőrdíszeinek nagy része pin-up lányokat ábrázolt, mely művek főként a felkarján voltak láthatóak: a jobb karján egy álló testhelyzetben elhelyezkedő, piros blúzos, fekete shortos pin-up girl, körülötte szívecskék és mellette egy Cynthia felirat. Alatta egy meztelen, ülő nő tetovált alakja, akit félig-meddig egy legyező takar. A bal felkarján pedig már egy teljesen meztelen nő felsőteste, felette szimpla „Girl” felirattal.

Emellett jellegzetes tetoválásai voltak még:
– bal felkarján egy hatalmas szerencsepatkó
– egy angyalszárnytoll a bal alkarján
– egy vasmacska a csípőcsontján „Hello Sailor” („Hello Tengerész”) felirattal
– Blake’s felirat a melleinél (Blake volt Amy férje, 2009-ben váltak el)
– Illetve egy éneklő fecskemadár a jobb alkarján

Bár Amy Winehouse mindent megtett azért, hogy küllemében megfeleljen az elvárásoknak és egyben jól is érezze magát a bőrében: megszabadult súlyfeleslegétől, egyedi hajkoronát viselt, igyekezett hangsúlyozni nőiességét; de esetében a tetoválás gyógyító ereje sajnos nem hatolt elég mélyre.

Amy Winehouse tetoválásairól további képeket találhatsz az alábbi honlapon: Vanishing Tattoo


Olvasd az eredeti cikket a Pin-up.hu honlaponamy winehouse tattoo 17amy winehouse tattoo 19amy winehouse tattoo 2amy winehouse tattoo 3amy winehouse tattoo 5amy winehouse tattoo 6

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük