EseményekMotoros találkozó

Magyarok a Nemzetközi Triumph Fesztiválon

Tridays2007 136A nap folyamán többször is láthattuk Kevin Carmichael stuntshow-ját, utcai színészek, humoristák műsorát és felvonulás is volt. Az egész nap folyó események között egy egyszemélyes zenekar előadása, városnéző emeletes busz, teszt-túra, vezetett túra, gyerekeknek gokart, óriáscsúszda, ugrálóvár szerepelt. Estig lehetett bámészkodni és vásárolni a Triumph kereskedők pavilonjaiban.

A német Triumph kereskedő hálózat legalább 40 tesztmotort hozott el, többek között a legújabb Tigert, a Speed Triple-t, a Daytona-t, a Bonneville-t, a Speedmaster-t, a Thruxton-t, és a Rocket III-at. A tesztmotorozás során csapatokban vezettek fel minket a hajtűkanyarokkal megspékelt szerpentinen a hegyre, majd le. Bárki bármennyi motort kipróbálhatott teljesen ingyen. Az este folyamán egy óriási show keretében mutatták be a legújabb modellt, a Street Triple-t, helikopterrel engedték le a közönség közé.

A nap és az este során barátságot kötöttünk a német Triumph Tulajdonos Club tagjaival, akik már alig várják, hogy ellátogassanak hozzánk egy Triumph bulira. A Tridays a kereskedők, a klubok és a lakosság összefogásából fantasztikusan sikerült, mindenki pozitív élményekkel gazdagodott.

Vasárnap reggel 8 óra körül indultunk haza a Grossglockner Hochalpenstrasse felé, ahol ugyan 18 eurós napidíjat kellett fizetni, de ezért egész nap fel-alá szerpentinezhetett bárki. Mi csak egyszer tudtunk végigmenni az idő rövidsége miatt. A kilátás, ami a 2430 méteren lévő Fuschertörl pihenőhelytől látszik, az valami mesés! Mintha nem is a földön járna az ember. Havas hegycsúcs, kopár szikla fent, zöldellő mező, tó lejjebb. Néhány cigaretta és kávé után folytattuk utunkat hazafelé, immár Spittal irányába, majd Villach-nál tértünk rá az autópályára a határig.

A búcsúzkodás után Körmendnél vált szét a csapat. Mindenki egyetértett abban, hogy ez egy nagyon jól sikerült túra volt. Ránk még 400 km várt, alaposan el is fáradtunk a bő 950 km megtétele után, nem volt szükség esti mesére. Még szerencse, hogy hétfőre is szabadságot vettünk ki, mivel hajnal 1-kor értünk haza.

Összességében felejthetetlen hétvége volt, mind a bulit, mind a társaságot, mind a tájat figyelembe véve. A szálláson kívül minden spontán történt, úgy gondolom, ha megszerveztük volna sem lett volna jobb. Azt hiszem, mindenki várja a következő túrát együtt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book


A túrán résztvevő motorok:

 • Triumph Legend 900
 • Triumph Daytona 600
 • Triumph Daytona 675
 • Triumph Sprint RS 955i 2 db
 • Triumph Sprint ST 955i
 • Triumph Bonneville America
 • Triumph Rocket III
 • Triumph Bonneville T100
 • Triumph Speed Triple
 • Moto Guzzi California Aluminium
 • Harley Davidson Electra Glide
 • Yamaha Virago 535
 • Honda CB 1300
 • BMW F 650 GS

 Tridays2007 063Tridays2007 166Tridays2007 178Tridays2007 282

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük