CsajokMotoros csajok

Kovács Niki a csúcs felé tör

kovacsniki1345Egy motorversenyzőnek mindig toppon kell lennie ahhoz, hogy labdába rúghasson. Pláne, ha nőként férfiakkal csatázik. Ahogy az élet bármely területén, náluk is vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Niki most végre megint a csúcs felé tör.

Régóta készül már ez a riport, és már talán két hónapnál is több telt el azóta, hogy Nikivel személyesen találkoztam. Akkor pont lekéstem a beszámolóval isztambuli kalandjáról, az óta pedig más, aktuálisabb dolgok szorították ki a hírek közül. De mindennek megvan az oka. Valószínűleg pont most jött el az idő.

Talán alig van Magyarországon olyan motoros, aki ne hallott volna még Kovács Nikiről, a motorversenyző nőről. Számtalan interjú, riport készült már vele sikerei kapcsán. És ezekből nem kevés volt, hiszen négy éves kora óta motorozik.

Eleinte persze csak Minimotoron próbálkozott. A versenyeken szép eredményeket ért el, ebből pedig egyenesen következtek az egyre komolyabb versenymotorok. Már annak is tíz éve, hogy először a 125 GP kategóriában elindult.

kovacsniki01Legjobb eredményei a 125 GP kategóriában: 2002-ben, az országos bajnokságban második helyezést szerzett, 2004-ben ő lett a legeredményesebb magyar versenyző, 2005-ben pedig első magyar nőként állhatott dobogóra nemzetközi versenyen, majd szerzett Európa bajnoki pontokat. A mezőny persze egyre nagyobb és erősebb, így továbbra is minden erejét össze kell szednie, hogy a fiuk nyomában maradjon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez pedig nem egyszerű szponzorok, támogatók nélkül. És ahogy mondja, itthon nem becsülik meg a versenyzőket, sok az irigy ember, a rosszindulatú pletyka, ami nem csak az ő életét nehezíti meg.

Tavaly ősszel Niki egy bukás során agyrázkódást kapott. A baleset utáni felépülésében egy osztrák terapeuta segített neki. A téli felkészülés alatt pedig volt ideje átgondolni, hogyan tovább. Végül arra jutott, hogy Magyarországon egyelőre nem indul több versenyen. Pontosabban kihagyja a Magyar Bajnokságot is magában foglaló Alpok-Adria Bajnokság versenyeit. Ezeken a futamokon részt venni semmivel sem olcsóbb, mint más bajnokságokban, ahol nem csak a motorversenyzőkre, hanem minden sportolóra nagyobb figyelem, több megbecsülés jut.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük