Hírek

Vak világjáró

vakmotoros 01Az Egyesült Királyságbeli Cheshire-ben született Catherine Birchall elhatározta, hogy ő lesz az első vak ember a világon, aki egy motor nyergében körülutazza a Földet. A különleges kétkerekű túrát 2008 tavaszán szeretné kezdeni, egy 1990-es BMW R 100 RT motorkerékpáron.

Az út során Cathetine átszeli majd Európát, Ázsiát, Ausztráliát és Amerikát is, hogy segítsen adományokat gyűjteni azon szervezetek számára, amelyek a gyengén látók problémáival foglalkoznak. A tervek szerint több mint 360 000 eurót gyűjtenének össze.

Catherine hősies útját természetesen egy vigyázó szempár is segíti. Bernard Smith, az angol vakok intézetének (Royal National Institute of the Blind) egyik alkalmazottja gondoskodik majd a föld körüli úton a teljesen vak utazóról. Bernard, aki azt tervezi, hogy házát is eladja, hogy a nemes szándékot és az út költségeit finanszírozni tudja, egyúttal a pilóta szerepét is vállalta.

Amennyiben sikerül összegyűjteni a pénzt az alapvető szolgáltatásokhoz, Catherine azt reméli, hogy az úttal sikerül elősegíteni a gyengén látók problémáival foglalkozó nemzetközi szervezetek közötti kapcsolatot.

„Ez egy hihetetlennek tűnő vállalkozás, de megéri” – mondta Catherine. „A WHO legutóbbi jelentése szerint a világon ma 161 millió olyan ember él, aki valamilyen látásproblémával küzd. Ezek közül 50 millió teljesen vak” – hívta fel a figyelmet. „Az olyan egyszerű lehetőségek, mint egy olvasást és írást segítő szoftver teljesen meg tudja változtatni az életünket. Mindez azonban elsősorban pénzkérdés, amiből sajnos sosincs elég” – tette hozzá.

A páros Európát átszelve érkezik majd meg Oroszországba, ahonnan Indián, és Kínán keresztül vezet majd az útjuk, egészen Ausztráliáig. Átrepülve a Csendes-óceánon a túrát Dél-Amerikában kezdik újra, majd északra fordulva Kanadában folytatják, és végül visszatérnek az Egyesült Királyságba.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Bernard-dal már jó pár európai úton vagyunk túl, de ehhez hasonlót még sosem csináltunk. A túra során mi nem csupán pénzt szeretnénk gyűjteni, hanem szeretnék felhívni az emberek figyelmét erre a problémára, és igyekszünk visszaadni a reményt azoknak, akik látási problémákkal küzdenek. Mi úgy gondoljuk, hogy a látás elvesztése nem feltétlenül jelenti azt, hogy álmaink és ambícióink köré falakat kell építeni” – mondta Catherine.

„Szeretném azt is elérni, hogy a helyi BMW motortulajdonosok klubjai is csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hiszen ez számukra is kiváló lehetőség arra, hogy egy ilyen fontos ügy mellett tegyék le a voksukat. Minden országnak más-más problémával kell megküzdenie ezen a téren, és csak a helyi szervezetek ismerik a helyi igényeket. A célom az, hogy a kezdeményezést világméretűvé tegyem” – tette hozzá.

Bernard és Catherine egy 1990-es gyártmányú BMW R 100 RT nyergében utazza körbe a világot. A motor abban is segíti a két utazót, hogy csökkenteni tudják az utazás költségeit, hiszen a motor – évjáratának köszönhetően – nemzetközi biztosítási költségei is alacsonyabbak.vakmotoros 02

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük