HírekMotorokMotorozás

Nézd, hogyan fejlesztette a BMW 2017-re enduróit!

bmw motorokImmár évek óta szolgálják az F-sorozat GS-modelljei a motorozás színvonalas élményét és élvezetét az utcai sportos dinamika jegyében, amelyhez magas fokú túra-alkalmasság és a robusztus konstrukció eredményezte, széles körű terepes képességek társulnak. A 2017-es modellévre a BMW Motorrad tovább bővítette középkategóriájú endurói képességeit.

Az új BMW F 700 GS, F 800 GS és F 800 GS Adventure – autentikus karakter továbbfejlesztett funkcionalitással

Akárcsak az eddigiekben, az új F 700 GS elsősorban azon motorosokat szólítja meg, akik az endurók élményét kedvelik, ám nem igényelnek kiemelkedő terepes kvalitásokat.

E motorkerékpárok erősségei mindenekelőtt a mérsékelt ülésmagasság, a színvonalas sokoldalúság és a magas fokú gazdaságosság mellett kínált bőven több, mint elegendő teljesítmény, illetve a zavartalan mindennapos használhatóság.

Az új F 800 GS színvonalas utcai és túra-alkalmasságát kifejezett terepes képességekkel kombinálja, mégpedig e kategóriában egyedülálló módon.

Az F 800 GS Adventure kivitelt az F 800 GS műszaki alapjain még tovább fokozott túra-alkalmasság jellemzi, a világ legeldugottabb pontjain is. Segítségével a terepet kedvelő túramotorosok, a világjárók és az elkötelezett endurósok egyaránt hamisítatlan BMW GS Adventure koncepciót élvezhetnek a középkategóriában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Euro 4 minősítés és új tervezésű hátsó kipufogódob

A 2017-es modellévre a 798 köbcentiméteres motorok immár Euro 4 minősítéssel készülnek. Külső ismertetőjegyük a nemesacél kipufogódob átdolgozott vége. Ugyancsak átdolgozott formában jelenik meg a kínálatban a BMW Motorrad kiegészítő-kínálatából rendelhető Akrapovič HP sportdob is.

E-Gas még érzékenyebb reakciókkal, illetve Rain, Road, Enduro és Enduro Pro üzemmód az egyéni igények szolgálatában

A motoros utasításai immár elektronikus gázmarkolat (E-Gas System) közvetítésével jutnak a markolat érzékelőjétől a motorszabályzó egységhez, amely egyszerre eredményez még pontosabb adagolhatóságot és még érzékenyebb gázadási reakciókat. E technika alkalmazásával az új, már alapkivitelben kínált, nedves illetve száraz útfelületre készült Rain és Road, valamint a gyári extraként rendelhető, könnyebb illetve fokozott terepes igénybevételre adaptált Enduro és Enduro Pro (csak az F 800 GS / F 800 GS Adventure számára) üzemmódok is rendelkezésre állhatnak.

Műszerek új számlappal és bővebb információval

Az új F 700 GS, F 800 GS és F 800 GS Adventure műszerei egyaránt új tervezésű, még könnyebben leolvasható számlapokkal készülnek. A műszeregységet az Euro 4 szabvány előírásainak megfelelően központi üzemzavar-figyelmeztető fényjelzés (Malfunction Indicator Light; MIL) egészíti ki, de a választott üzemmód is leolvasható róla.

Még karakteresebb megjelenés dinamikus színekkel és stílusban

Az új F 700 GS és F 800 GS három-három, míg a galvanizált hűtőburkolattal, új légbeömlő (airbox) burkolattal és gyújtáskapcsoló-házzal készülő F 800 GS Adventure kétféle szín-/stílusváltozatban érkezik, egyaránt erőteljes, mégis jól megkülönböztethető karakterrel.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük