fbpx

Haj, víz és turbulencia – Mi a megoldás?

csajokamotoron 10 szulinapi trening 7Ismét tanácsért fordult hozzánk egy olvasónk. Sőt, nem aprózta el, egyszerre három kérdést is feltett.

“Sziasztok!

Lenne pár kérdésem:

1) Miért probléma a bukósisak okozta turbulencia? Mik a veszélyei?

2) Mi a helyes (manőverezési) reakció, ha vizes úton kanyarodásnál a robogó elkezdi csóválni a seggét? (Öreg, kikeményedett gumi, most azonnal nem fogom cserélni, mert 2 héten belül meglesz a jogsim, és a motoromon zsír új gumi van.)

És hogy csajos legyen a poszt:

3) Ki mit csinál a hajával? Engem rettenetesen idegesít, ha kócos leszek, és mivel állóra zselézett tüsi hajam van, rendszeresen ez lesz a sisakviselés után. Van erre valami módszer, hogy valamennyire egyben maradjon a frizurám sisakkal is? 🙂

A válaszokat előre is köszönöm!”

 

Remélem, lesz aki tudja majd a válaszokat, és meg is írja a kérdezőnek. Nekem hirtelen ennyit sikerült összeszednem saját kút főből:

1. Nem pontosan értem, milyen turbulenciára gondolsz, de ha a szél rázza a fejed (nekem a szélvédő plexi csinál ilyen turbulenciát a motoron), az elég kellemetlen tud lenni, és nem csak hosszabb túrán. Rontja a látás minőségét például: nem csak az utat látod folyamatosan homályosan, hanem a tükröket is. Ettől a monoton, folyamatos rázkódástól romlanak a reflexek is, és természetesen emiatt a vezetés élményét is.

2. Nagyon óvatosan menjél… ha kemény a gumi és vizes az út, az elég gyilkos kombináció… Vagy cseréld le fakerékre!

3. Sajnos, ahogy jön a nyár, csak egyre rosszabb lesz a helyzet… főleg, ha be is van zselézve. A sisakban megizzad a fejed, szóval nem csak kócos leszel, hanem amikor leveszed, akkor még meg is szilárdul úgy, kócosan. Nekem a hosszú haj vált be sisak alatt, mert azt össze lehet gumizni, igaz nyár végére kb. tőből le is lehetne vágni, úgy eltörnek a gumitól a hajszálak. Rövid haj, illetve tüsi frizura viselése ügyében javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot An1tával. Szerintem neki hatalmas tapasztalata van ebben, mert mindig jó a haja a bukósisak alatt is, amit én sem értek. 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x