fbpx

Mit csinálsz, ha törik a hajad?

ha torik a hajMotoron mindenképp praktikusabb a hosszú haj, mint a rövid. Azért a mostoha körülmények így is megviselik.

A rövid hajjal nem igen lehet mit csinálni, ha az ember motorozik. A bukósisak lehetetlen formákat alakít ki belőle, amit egy kánikulai napon a belvárosban nehezen tudunk ismét frizurává formázni. Az egyetlen előnye talán csak az, hogy akár minden nap megmoshatjuk, mert hamar megszárad.

A hosszú hajat ellenben csak copfba rakjuk, és máris nem látszik, hogy ráférne egy alapos mosás. A copf szépen, egyenletesen hátra kényszerít minden szálat, így motorozás közben sem lógnak a szemünkbe a fürtök, és a bukósisakot levéve is nagyjából hasonló marad a kinézete, mint előtte.

Azért azt tegyük hozzá, hogy a kilógó copf sokkal jobban igénybe van véve, mint egy hétköznapi embernek. Aki már próbálta a haját kibontani egy hosszabb túra után, az tudja miről beszélek. Hibába fonom be, hiába gumizom össze, a végén csak a balzsam és a jó erős cibálás segít. A gyakori fésülés, az erős menetszél, a brutális napsütés és olykor az eső alaposan meggyötri a hajszálakat.

A netet böngészve számos próbálkozást találni, ami a haj védelmét szolgálja. Legtöbbjük bevonja az egész copfot valamilyen anyaggal, bőrrel, textillel… de a hajgumi által okozott sérüléseket valószínűleg egyik sem oldja meg.

Még nincs is a motoros szezonnak vége, az én hajam kezdi feladni. A képen jól látható, hogy a hajszálak sorban töredeznek el a hajgumi közelében. Nem tudom mennyi időnek kellene eltelnie, hogy a copfom egyben leessen. Ezen valószínűleg majd csak az segít, ha a motort eltéve egy alapos rövidítés után megfogadom, hogy télen nem teszek hajgumit a hajamba, hogy tavaszra ismét beleérjenek a copfba a hajszálak.

Neked van valami praktikád a hajad védelmében? Rövid vagy hosszú haj a jobb a motorozáshoz szerinted?

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x