fbpx
MotorokMotorozás

Tartsd magad kordában!

altBár kívülről egyszerűnek tűnhet, a motor terelgetése nem mindig gyerekjáték.

Fokozottan igaz ez azokra a helyzetekre, amikor kis sebességgel kell manővereznünk.

Ezekben a helyzetekben az egyensúly megtalálása és megtartása nélkülözhetetlen. Elsőre talán nem is megy könnyen, azonban ez a képességünk is jól fejleszthető. A tréningeken, és az itt bemutatott gyakorlatok fő célja, hogy a motoros jelentős motorkezelési biztonságot sajátítson el.

A gyakorlat végrehajtása: A motor második sebességi fokozatban van. Bal kézzel engedjük el a kormányt, és először egyenesen, majd szlalomozva haladjunk előre. Második lépésként felállva hajtsuk végre a feladatot. Folytatásként pedig üljünk ki jobbra, majd balra a fent leírt gyakorlat közben.

Ha már elég biztonságosnak érezzük a végrehajtást, megpróbálhatjuk a gyakorlatot egy kézzel is, egyről azonban sose feledkezzünk meg: gyakorolni csak zárt, biztonságos, forgalommentes helyen szabad!

Következő cikkünkben az emelkedőn való elindulásról olvashatsz majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!


CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x