HírekMotorbemutatóMotorok

Újabb legendába csapott a villám – Hamarosan jön az elektromos Ducati

elektromos ducati 01Már szinte nem múlik el úgy hét, hogy ne bukkanjon fel a médiában egy újabb elektromos jármű megjelenésének híre. Az autóiparban a magára kicsit is adó, a haladással lépést tartó gyártók mind rendelkeznek elektromos megoldásokkal. Nincs ez másképp a motorkerékpárok esetében is, mivel senki nem akar lemaradni.

A nagy legendák is beadják a derekukat, és a hőbörgő, szörnyülködő, hagyományőrző márkarajongók gúnyos hangjai ellenére fejlesztésekbe fogtak, és immár a patinás nevek égisze alatt halkan suhanó, elektromos motorokkal szégyenítik, vagy épp erősítik meg az elődök örökségét.

A közelmúltban, kézzelfogható formában is bemutatott Harley-Davidson LiveWire modell megjelenése után egy másik legendás márka, a Ducati neve is elektromos meghajtás kapcsán hangzik el sok fórumon. Ami késik, nem múlik, gondolhatnánk. Ez várható volt, és egészen biztos, hogy a jövőben több hasonlóan nagy név dobja be az elektromos motorok gyártásának hírét.

A Ducati főnöke, Claudio Domenicali most megerősítette azt a néhány éve felröppent hírt, hogy az olasz gyár elektromos motorkerékpár fejlesztésébe fogott, és hamarosan piacra is kerülnek az első darabok.

A Ducati főnök elmondása szerint a jövő az elektromos meghajtásé, és közel állnak a saját elektromos motorkerékpár sorozatgyártásához. Ez a tény a korábbi koncepció modellek bemutatása után nagyon közelivé hozza azt, hogy Ducati névvel ellátott, elektromos motorokat láthassunk az utakon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük