fbpx

Újabb legendába csapott a villám – Hamarosan jön az elektromos Ducati

elektromos ducati 01Már szinte nem múlik el úgy hét, hogy ne bukkanjon fel a médiában egy újabb elektromos jármű megjelenésének híre. Az autóiparban a magára kicsit is adó, a haladással lépést tartó gyártók mind rendelkeznek elektromos megoldásokkal. Nincs ez másképp a motorkerékpárok esetében is, mivel senki nem akar lemaradni.

 

A nagy legendák is beadják a derekukat, és a hőbörgő, szörnyülködő, hagyományőrző márkarajongók gúnyos hangjai ellenére fejlesztésekbe fogtak, és immár a patinás nevek égisze alatt halkan suhanó, elektromos motorokkal szégyenítik, vagy épp erősítik meg az elődök örökségét.

A közelmúltban, kézzelfogható formában is bemutatott Harley-Davidson LiveWire modell megjelenése után egy másik legendás márka, a Ducati neve is elektromos meghajtás kapcsán hangzik el sok fórumon. Ami késik, nem múlik, gondolhatnánk. Ez várható volt, és egészen biztos, hogy a jövőben több hasonlóan nagy név dobja be az elektromos motorok gyártásának hírét.

A Ducati főnöke, Claudio Domenicali most megerősítette azt a néhány éve felröppent hírt, hogy az olasz gyár elektromos motorkerékpár fejlesztésébe fogott, és hamarosan piacra is kerülnek az első darabok.

A Ducati főnök elmondása szerint a jövő az elektromos meghajtásé, és közel állnak a saját elektromos motorkerékpár sorozatgyártásához. Ez a tény a korábbi koncepció modellek bemutatása után nagyon közelivé hozza azt, hogy Ducati névvel ellátott, elektromos motorokat láthassunk az utakon.

elektromos ducati 03elektromos ducati 03

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x