fbpx

Új sebességrekord Bonneville-ben – Cayla Rivas történelmet írt egy Royal Enfiled nyergében

cayla rivas 03Sok motoros csaj van, ez tény. Sokan azt hiszik, ha pózolnak egy kicsit egy motor nyergében, már motorosok is. Ez nem így van. Ez az egyik véglet. A másik pedig az, hogy valaki fogja magát, motorra pattan egy sósivatagban, és sokadik sebességrekordját állítja fel 18 évesen.

 

Bár Cayla Rivas roppant jól mutatna – valószínűleg mutat is – újságok címlapján, motoron pózolva, de számára ez a felszínes világ nem jelent kihívást. A kaliforniai lány nem mást vett a fejébe, mint hogy egy 650 cm3-es Royal Enfiled nyergében a lehető leggyorsabban végigcsapasson a legendás bonneville-i síkságon.

Az amerikai S&S cég által izmosabbra duzzasztott kéthengeres versenyváza az angliai Harris Performance műve, így egy igazán nem mindennapi változattal állhatott a rajtvonalhoz. Az egyedileg tuningolt gép meghozta a sikert, így Cayla 251,4 km/h sebességcsúcsot döntött.

A motorversenyző, Chris Rivas lánya fiatal kora ellenére már rutinosnak számít a motorversenyzés világban, mivel 12 éves kora óta húzza a gázt, és ezen idő alatt a mostani rekorddal együtt összesen 13 csúcsot állított fel. Az, hogy a jövőben még hallunk róla, nem kérdéses.

cayla rivas 01cayla rivas 01cayla rivas 01

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x