fbpx
EseményekMotoros találkozó

Húsz éves lett a Seventyfour or more HC

2011 08 20 Erlangen 82A németországi Nürnbeng közelében, Erlangenben alakult 1991-ben a nagy múltú Harley-Davidson klub, a 74 or more HC.

Hogy ez miért bír hírértékkel itt Magyarországon?

A német klub még 1992-ben nyaralt a Balaton partján, ahol véletlenül az óbudai Devils MC tagjai is a szabadságukat töltötték. A hasonszőrű motorosok azonnal egymásra találtak, és jó barátságot kötöttek. Később testvérré – testvérklubbá – fogadták egymást. Az elmúlt évtizedekben pedig rendszeresen részt vettek egymás rendezvényein, így sok magyar motorossal is közeli ismeretségbe kerülhettek a német bikerek.

Nemcsak a klubtagok motorkerékpárjai Harley-Davidsonok, hanem természetesen a klub neve – Seventyfour or more MC – is erre a márkára utal. Illetve arra, hogy a tagok motorkerékpárjai minimum 74 köbhüvelyk hengerűrtartalmúak, vagy még annál is nagyobbak. A klubban több veterán Harley-Davidson is található működőképes állapotban, mindennapi használatban.

Ahogy a Devils MC tagjai a közvetlenebb kapcsolat miatt németül kezdtek tanulni annak idején, a “hetvennégyesek” magyar nyelvórákra jártak. Mára meglehet, a magyarok vezetnek, hiszen a bajor bikerekből csak a legszükségesebb szavakat lehet kihúzni anyanyelvünkön: sör, bor, köszönöm, egészségedre… de az igyekezetük mindenesetre tiszteletre méltó.

Még több kép a galériában!

A klubházat, ahol 2011 augusztus 20-án a huszadik születésnapot ünnepeltük együtt, 2002-ben sikerült megszereznie a klubnak. Az Erlangen melletti Eltersdorf vasútállomásának épületére ugyanis már nem tartott igényt az önkormányzat, mivel a vonatjegyet automata árusította egy ideje. A 160 éves épületet saját kezükkel újították fel és alakították motorossá.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A klubházban a közös helységek, a bárpult és a koncertterem mellett az emeleten privát klubhelyiség és hálószobák is találhatóak. A belsőépítészeti megoldások – amelyeket egyrészt a kőből épült, várszerű épület, másrészt a motoros életérzés határoz meg – remek fantáziára és jó kézügyességre utalnak, és kellemes, baráti hangulatot árasztanak.

Ugyanez elmondható a német klub tagjairól is. Míg Magyarországon az a hír járja, hogy a németek hideg, barátságtalan népség, ez nem igaz Hetvennégyeseke. Példás vendégszeretetről adtak tanúbizonyságot ezen a hétvégén, amikor nem csak magyar, hanem német barátaikat is vendégül látták a születésnapi bulijukon.

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x