fbpx

Jótékonysági motoros túra a határ mentén

jotekonysagi tura a hatar korul 2016 217. napunk úti célja Ózd, ill. a tőle kb. 20 kilométerre fekvő Hangony volt, melyhez gyönyörű tájakon áthaladva jutottunk el, köztük Hollóházán, ahol a porcelángyár boltjának kínálatát csodáltuk meg majd Szinpetrin, ahol a Guiness-rekorder Óriás könyvet tekintettük meg.

Hangonyban a szállásunk egy felújított öreg házban volt, melyet egy motoros társunk és párja üzemeltet, csak ajánlani tudjuk bárkinek, aki arra jár és szeretne egy csendes, békés, gyönyörű helyen eltölteni egy vagy akár több éjszakát is.

A helyi motorosok egy, a városba bevezető motoros kíséretet szerveztek nekünk, de sajnos több órával előbb megérkeztünk, mint ahogy vártak bennünket, így ők nélkülünk tettek egy 70 kilométeres kört és jöttek vissza értünk, hogy elkísérjenek bennünket Ózdon, a helyi motoros klub, az EASY WANDERERS M.B.K. klubházába!

Itt nem csak a klubtagok, de a helyi TV képviselői is vártak minket! E nagyon kellemes helyen a tagokkal egy kis szalonnasütés mellett beszélgettünk eddigi utunkról, tapasztalatainkról, a sajnálatos tényről, hogy miért van szükség a gyűjtésre, és milyen jó, hogy vannak még olyan motorosok, akik meghallják a kérést és segítenek elhunyt motoros társaink árván maradt gyermekein adományaikkal!

A jól sikerült este után fáradtan, de boldogan tértünk vissza „mézeskalács” szállásunkra, Hangonyba!
Reggel zenés ébresztőt kaptunk, melyet a helyi tűzoltózenekar adott, és nem csak nekünk, hanem a falu különböző pontjain is felcsendült ébresztő zenéjük!
A teraszunk ablaka alatt a helyi – nem is olyan kicsi – játszótéren pedig a falunapi foci bajnokságra készülődtek a falu férfiainak fiatalabb és kevésbé fiatalabb tagjai a kora reggeli hűs időben.

És elérkezett a 8., vagyis az utolsó nap Hangony – Esztergom

Délelőtti indulásunkkor ózdi motoros barátaink búcsúztattak minket a szálláson. Meglepetésünkre egy egészen szép létszámú kíséretet is kaptunk. Volt, aki egy pár falu érintése után búcsút intett nekünk, de volt, aki egészen Balassagyarmatig jött velünk.

Hangony és Salgótarján közt aztán volt mindenféle kanyar – amiket néha magamban fohászkodva, hogy ne jöjjön szembe senki – tettem meg. Nem hiába volt ez a Salgótarján, Cered, Domaháza, Ózd útvonal régen autóverseny szakasz is. Salgótarjánban a benzinkútnál azért elrebegetem egy hálaimát! Szóval nagyon szép volt, mindenkinek ajánlom, hogy erre a környékre menjen el, csodálatos dolgokat lehet látni, motorozható utakon.

jotekonysagi tura a hatar korul 2016 26Továbbvettük utunkat Litke, Nógrádszakál, Szécsény felé. Tudtátok, hogy Szécsény a motoros találkozók közepe? Mint kiderült a facebook-os Angyalok és ördögök csoportja nagy meglepetésünkre elénk jött, örömünkre a városba beérve vártak ránk egy parkolóban.

 

Még mindig van, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x