fbpx

Jótékonysági motoros túra a határ mentén

jotekonysagi tura a hatar korul 2016 17Máriapócson a polgármester fogadta kis csapatunkat és a kegyhelyen velünk időzött néhány tízperc erejéig, majd kedves kísérőnk, Zsuzsanna gondjaira bízott bennünket, aki bemutatta a kegyhelyet és a kis fatemplomot, amely sajnos már csak egy újjáépített (de nagyon szép!) másolata az eredetinek.

Megnéztük Kállósemjénben a nem rég felújított Kállay-kúriát, mely mellett szálláshelyet és rendezvénytermet is kialakítottak (egy régi Ford is rendelkezésére áll a vendégeknek!)!

És végül, de nem utolsó sorban találkoztunk a helyi motorosok képviselőivel is az este folyamán. Ez az esténk a zuhogó esőről is szólt, mert az ég „leszakadt”! Annyi eső esett, hogy kb. 2 méter megtétele után, facsarni lehetett a vizet a ruháinkból! Ez volt az egyetlen ilyen este, még szerencse, hogy több nem volt!

6. napunknak az elején csepergett, majd esett az eső, szerencsére délelőtt kisütött a nap és elkergette az esőfelhőket!

jotekonysagi tura a hatar korul 2016 19A Túristvándi vízimalmot szerencsére száraz időben sikerült megnéznünk. Ez a vízimalom egy csoda – az összes többi vízimalommal együtt -, de ez még manapság is működőképes, példázza eleink egyszerűségében is nagyszerű építészeti tudományát!

Ez után elmentünk arra a helyre, ahol Petőfi Sándor a Tiszánál című költeményének azt a részét írhatta, hogy „Megállok a Tiszánál, ott hol a kis Túr siet beléje, mint gyermek anyja kebelére.”

A hely áhítatos csodálatát sajnos a kemping „tulajdonosának”? kedvesnek igazán nem nevezhető ellenünk való kirohanása zavarta meg, melynek lényege egy „Hagyják el azonnal a kemping területét, vagy pedig fizessenek a parkolásért” felszólítás volt. Ennyit Petőfiről és az ő verséről!

Estére megérkeztünk legújabb állomásunkra, Sátoraljaújhelyre. Itt is a leparkolás és lepakolás napi rutinja után mentünk el két helyi motoroshoz, akik meghívtak bennünket egy kis sütögetésre, egy kis beszélgetésre, melyben túránk céljáról esett szó. Az összes kaja elfogyasztása után visszakísértek bennünket a szálláshelyünkre, és adományukkal növelték az addig összegyűjtött pénzösszeget.

 

A következő oldalon van a folytatás, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x