EseményekKiemeltMotoros találkozó

Alaposan megünnepeltük a Harley-Davidson 120 éves évfordulóját Budapesten – csak vasárnap volt kapuzárás

HD 120 Budapest Fesztivál 2023Az utolsó pillanatig szkeptikus voltam a gondolattal, hogy Budapest belvárosában egy több tízezer főt megmozgató motoros fesztivált rendezzenek. Végül nem is sikerült olyan rosszul, sőt, el tudnám viselni, ha a belvárosban minden nap ilyen fesztivál-hangulat lenne. Mondjuk az ott lakók erről biztos másképp gondolkodnak.

Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt, hogy Milwaukee mellett épp Budapesten rendezzék meg idén a legendás amerikai motormárka alapításának 120. évfordulójára szervezett hatalmas bulit. Szürreális volt a gondolat, hogy a mi kis országunk meg tudja-e ugrani ezt az akadályt, és hogy a mi szép fővárosunk kibírja-e majd az ide zarándokoló százezer motorost.

Szerencsére azért százezren nem voltunk, és bár a szervezés során is voltak nehézségek, de végül a fesztivál mégiscsak megvalósult. A világ minden tájáról érkeztek a Harley-Davidson márka rajongói, és bár az utak majd’ egy hétig tele voltak motorosokkal, nem mindenki érkezett motorral.

A városban megteltek a szállsáhelyek és a vendéglátóhelyek, gondolom a fürdők és a strandok is tele lehettek a nagy kánikulában napközben – mert a 37 fokos meleg gyilkos volt a Puskás Aréna beton falai mellett.HD 120 Budapest Fesztivál 2023

Az ünnepélyes megnyitóról ugyan lemaradtam, de ismét rengeteg ismerőssel találkoztam. A sajtónak szervezett programok mellett nem készültem konkrét eseményekre, koncertekre. Mentünk körbe-körbe az aréna körül és mindig belebotlottunk valami érdekességbe, koncertbe, bemutatóba, kiállításba vagy csak egy érdekes emberbe.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Személyes kedvencem Mireille, az az idős hölgy, aki egy trike-kal érkezett Franciaországból. Hogy hány éves, azt nem mertem megkérdezni tőle, mert egy nőnek nem illik firtatni a korát. Ha viszont azt vesszük, hogy a motorozás fiatalon tart, és elsőre olyan 80 évesnek saccoltam, akkor akár 90 is lehet… de lehet egy kiélt ötvenes… na jó, az biztos nem.

HD 120 Budapest Fesztivál 2023

Még több kép a HD 120 Budapest fesztiválról a galériában

Ahogy minden fesztiválon, itt is tobzódhattunk a programokban. Ha nem lett volna elég a rengeteg gyönyörű motor látványa, még a komplett BOK csarnokot is megtöltötték kiállított motorokkal. A legújabb Harley-Davidson modellek mellett a márka történetét bemutató kiállítást is megtekinthettünk, ahol még Sulkowsky Zoltán föld körüli túrájáról is megemlékeztek.

HD 120 Budapest Fesztivál 2023

A világ minden tátjáról érkezett épített motorok között alig találtunk ugyan magyar alkotást, de 10-et a Harley-Davidson Budapest udvarán megcsodálhattunk a fesztivál ideje alatt. Ugyancsak itt állították ki a két legújabb CVO modellt is, amelyeknek hivatalos bemutatója is a fesztiválon volt.

Szombaton élőben is megcsodálhatod az új Harley-Davidson CVO modelleket

Habár nem szeretem a felvonulásokat, és valószínűleg a saját motorommal nem is vettem volna részt rajta, a szombaton Budapest belvásrosán átrobogó parádé meghatározó eseménye lett a fesztiválnak. Egy narancssárga demo Street Glide-dal a több mint hatezer főt számláló menet elején, Karen Davidsonnal együtt felvonulni a gyönyörű városunkban, ahol az utak mellett ujjongó tömeg integetett mindenfele, leírhatatlan érzés volt.

HD 120 Budapest Fesztivál 2023

A 6 színpadon és számos rendezvényhelyszínen folyó esemény mellet hatalmas kínálat volt mindenfél Harley-Davidson márkájú kiegészítőből a kitelepült kereskedéseknek köszönhetően, de mindenféle motoros kiegészítőt és bazári csecsebecsét találtak itt a bájkerek. Szombat délután még Mókus stuntshowját is sikerült elcsípnünk, valamint egy hajmeresztő Globe of Death bemutatót is végignéztünk.

Akoncertekről csak azért nem tudok részletesen beszámolni, mert folyamatosan mozgásban voltunk, így idpnként érintettük a hat színpad valamelyikét. A leglátványosabb számomra a szabadtéri mozi színpadán fellépő Don Attila Band zenéjére táncoló rengeteg linedaces volt szombat délután, de a koncertek ideje nekem általában az este, viszont addig egyik nap sem maradtam.

HD 120 Budapest Fesztivál 2023

Örülök, hogy részese lehettem ennek a nagyszabású eseménynek, ami valószínűleg csak egyszer adatik meg az életünkben. MOst sajnos nem írhatom, hogy jövőre veletek ugyanitt, pedig jó lenne…

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük