HírekMotorokMotorozás

Már minden vármegyében szolgálatba álltak az új rendőrmotorok

50 új BMW R 1252 RT renrőrmotor állt szolgálatbaKözismert, hogy a motoros rendőrök megjelenésének preventív hatása átlag feletti. Mint ahogy az is ismeretes, hogy a magyar rendőrmotorosok nemzetközi presztízse kimagasló, hiszen számos IPMC (International Motor Police Corporation) rendezvény, és más európai rendőri motorkerékpáros verseny trófeáját hozta már haza magyar versenyző.

A rendőri szervek állománya 2023. június 2-án, a budapesti Hősök terén vették át az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság finanszírozásával vásárolt ötven új BMW R 1250 RT motorkerékpárt, amelyek a fővárosban és a vármegyei rendőr-főkapitányságok illetékességi területén álltak szolgálatba. Hogy melyik vármegye hány új motort kapott, arról egyelőre nincs információ.

Nagy teljesítményű, modern szolgálati járművekkel, rendőri felszereltséggel ellátott BMW R 1250 RT motorkerékpárokkal egészült ki az ORFK motorkerékpár-állománya. A kiváló terhelhetőséget biztosító masszív felépítés, az erőteljes, 136 lóerő teljesítményű, 143 Nm nyomatékú négyütemű, kéthengeres boxermotor és számos más tulajdonság különösen alkalmassá teszi a járművet arra az átlag feletti igénybevételre, amelyet a mindennapi rendőri szolgálat megkövetel.

Az új motorkerékpárok felszerelt állapotban, speciális rendőri kivitelben, megkülönböztető jelzésekkel és kommunikációs eszközökkel ellátva érkeztek meg a rendőrséghez. A járművek elosztása a területi rendőri szervek között állomány- és feladatarányosan történt meg.

A hatósági kivitelű R 1250 RT-k külön gyártósoron készülnek az idén százéves BMW Motorrad berlini üzemében. Az új motorkerékpárok érkezésével párhuzamosan hasonló számban kerülnek ki a rendszerből a legidősebb, legtöbbet szolgált motorkerékpárok, amelyek üzembiztossága mára csökkent, szervizköltsége pedig jelentősen nőtt. Az új járművek jelentős mértékben javítják a szolgálatellátás feltételeit, és csökkentik a rendőrség kétkerekű járműparkjának átlagéletkorát.50 új BMW R 1252 RT renrőrmotor állt szolgálatba

„Nagy elismerés számunkra, hogy Magyarországon hosszú évek óta BMW motorkerékpárok segítik a motoros rendőrök napi munkáját. Az idén 100 éves BMW Motorrad olyannyira kiemelten kezeli a hatósági motorkerékpárok fejlesztését és gyártását, hogy berlini gyárában külön gyártósort tart fenn a speciális felszereltséggel ellátott, leginkább rendőrségi használatra készülő motorkerékpárokra” – mondta el Zámbó Balázs, BMW Motorrad márkavezető.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Hazánkban a motorkerékpáros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. A motoros rendőröket átlag feletti dinamizmus, és a helyszíneken történő gyors megjelenés lehetősége jellemzi, melyek a forgalomirányításnál, a helyszínek biztosításánál különös fontossággal bírnak.

Az új BMW R 1250 RS sportos, dinamikus túraélményt nyújt

A járművek beszerzésére az ORFK közbeszerzési eljárást írt ki, amelynek nyertese a Wallis Motor lett.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük