HírekMotorbemutatóMotorok

Szombaton élőben is megcsodálhatod az új Harley-Davidson CVO modelleket

Harley-Davidson CVO Street Glide és Road Glide 2023Szombaton Budapesten, a Harley-Davidson 120 éves születésnapi partyján mutatják be élőben az új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modelleket.

Fejlett technológiát, tökeletesített vezetési élményt és dinamikus teljesítményt adnak az új és erős Milwaukee-Eight® VVT 121 blokknak köszönhetően a 2023-as, egyedi gyártású, Custom Vehicle Operations™ (CVO™) modellek. Az exkluzív és teljesen megújult vizuális megjelenés tökéletesen beleillik a Harley-Davidson® Grand American Touring modellei közé.

“Az új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellekkel az a célunk, hogy az egész Grand American Touring családot új szintre emeljük.” mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnöke és vezérigazgatója. “Ezek a modellek új alapokra helyezik a Harley-Davidson teljesítményét, technológiáját és stílusát, bemutatva a világ legvonzóbb motorkerékpár-márkájának újabb mérföldkövét.”

Ikonikus külső, újragondolva

Az új CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellek a megújult külsővel valóban megváltoztatják az eddigi szokásos Harley-Davidson® Grand American Touring motorok megjelenését. Mindkét modell a fejidomba integrált szelőzőt és LED-es világító csíkot kapott, beépített irányjelzővel.

További design elemek a keskenyített első sárvédő, új 6-gallonos (22.7 liter) üzemanyagtartály jellegzetes bemélyesztéssel, és az új oldaldobozok háromdimenziós fényezése, ami harmonizál a fejidom- és a tank grafikával. Az új öntött kerekek merész külsőt idéznek a fekete, mart öntött alumínium felnivel és a fűzött küllőkkel. Mindkét modell két mesterien részletes fényezéssel és lakkozással rendelhető.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Csúcsteljesítmény

Az új 121-inches V-Twin Milwaukee-Eight® VVT 121 blokk új mércét állít fel a Harley-Davidson® Touring motorokban elérhető gyári nyomaték és lökettérfogat tekintetében, optimalizált folyadékhűtéses hengerfejekkel, új hűtőrendszerrel, változó szelepvezérléssel (VVT), új szívócsonkkal és kipufogórendszerrel. Minden eleme a CVO™ Street Glide® és a CVO™ Road Glide® modellnek úgy lett megtervezve, hogy semmi ne menjen a teljesítmény és a kényelem rovására.

harle ydavidson cvo street glide road glide 2023 cimlap harley davidson cvo road glide szurke 2023 harley davidson cvo street glide szurke 2023 harley davidson cvo street glide bordo 2023 harley davidson cvo road glide motorblokk 2023 harley davidson cvo road glide bordo 2023 scaled harley davidson cvo road glide muszerfal 2023

A száraz tömeget sikerült lecsökkenteni az előző modellhez képest, a CVO™ Street Glide® esetében 14 kg-mal míg a CVO™ Road Glide®-nál 15 kg-mal. A régebbi CVO™ modellekhez képest, a magabiztos kanyarodásért és a még kifinomult vezethetőségért elől-hátul a SHOWA rugóstagok felelnek, hátul például 41%-al nagyobb rugóúttal. A prémium Brembo™ fékrendszer kiváló fékhatást biztosít a magabiztosabb vezetéshez.

A CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modelleken először most vezetjük be az állítható vezetési módokat – utcai, sport és eső – amik mind a leadott teljesítményt, a fékerőt, a kanyarodási blokkolásgátlót (C-ABS) és a kanyarodási kipörgésgátló rendszert (C-TCS) együttesen állítják a megadott értékeknek megfelelően.

Az aerodinamikát és a hőkomfortot a teljesen új, “lebegő” szélvédővel szerelt fejidom, valamint az állítható légterelő szárnyak biztosítják. A szélcsatorna tesztek során a sisakrázkodás átlagosan 60%-al csökkent a 2022-es modellekhez képest. Az új motorhűtési rendszer pedig tovább javítja a motoros hőkomfortját a korábbi CVO modellekhez képest.

Teljesen új fejegység, Skyline™ OS

A CVO™ Street Glide® és CVO™ Road Glide® modellek az új Skyline™ OS által működtetett infotainment-rendszer teljesen új változatát vezetik be. A 12,3 hüvelykes TFT színes érintőképernyő váltja fel az összes analóg műszert és a legtöbb kapcsolót. Ez a prémium kategóriás kijelző három különböző stílussal testre szabható, és kompatibilis az Apple és Android eszközökkel.

A Wi-Fi kapcsolat lehetővé teszi a vezeték nélküli csatlakozást a vezető eszközéhez, a rendszerbe pedig Bluetooth® vevőegységet építettek a vezeték nélküli fejhallgatókhoz. Mindkét modell kibővített médiatároló rekeszekkel és USB-C csatlakozási ponttal rendelkezik. A prémium, nagy teljesítményű Harley-Davidson® Audio Rockford Fosgate® Stage II négy hangszórós audiorendszer egy új, 500 wattos RMS erősítővel működik.

A CVO™ Street Glide® és a CVO™ Road Glide® modellek bemutatásra kerülnek a nagyközönség számára a 2023. június 22-25. között Budapesten tartandó Harley-Davidson 120. évfordulós jubileumi fesztiválján, illetve a a Harley-Davidson Homecoming™ fesztiválon, amely 2023. július 13-16. között kerül megrendezésre, Milwaukee-ban, Észak-Amerikában. Mindkét modell augusztustól tekinthető meg a hivatalos Harley-Davidson® kereskedésekben.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük