fbpx

Töretlen tradíció 25 éve – Devils Börze 2017

devils borze 2017 25Bizony-bizony. A patinás motoros klub által kiötlött, és hagyományos év végi motoros rendezvénnyé vált alkatrész adok-veszek immár 25. alkalommal került megrendezésre 2017. november 25-én.

Néhány nagy hazai rendezvény kivételével kevés büszkélkedhet azzal, hogy negyed évszázad alatt sem vesztett fényéből, és nem merült a feledés homályába. Aki valamire való motoros, az minden évben igyekszik jelen lenni ezen a sokszor még napos, motoros időben megtartott eseményen.

Bár a múlt szombati nap nem volt túl kegyes időjárás szempontjából, de mégis akadt jó néhány motoros, aki nyeregbe pattant, és így látogatott el a novemberi buliba. A korábbi években is sokan érkeztek motorral, még egyszer utoljára megjáratva a vasat, így egyfajta szezonzáró eseményként is felfoghattuk a Börzét. Persze, sokan nagy autókkal, alkatrészekkel megpakolva jelentek meg, abban a reményben, hogy portékáik új gazdára lelnek a sokadalomban.

Az börze ötlete anno onnan fakadt, hogy a lelkes motoros klub tagjai az akkori időkben nagyon nehezen tudtak alkatrészekhez jutni. Volt ugyan kis hazánkban sok olyan motoros, akiknek voltak itt-ott eladni kívánt cuccai, csak épp nagyon nehezen lehetett őket elérni, felkutatni. Egy ilyen motoros bolhapiac pedig tökéletes alkalom arra, hogy egy helyen összegyűljenek az eladók és a vevők. Az ötlet bejött, így évről-évre bővült az asztalfoglalások száma, ismerős arcok jelentek meg az eladói és a vevői oldalon is minden évben.

A Devils Börze helyszínei a 25 év alatt változtak. A Láng Művelődési Ház, a Petőfi Csarnok, az Építők Csarnoka is helyet adott a rendezvénynek. A szervezők legjobban a megboldogult Pecsában megtartott börzéket kedvelték. Voltak évek, hogy tavasszal és ősszel is volt ilyen esemény.

Idén az elmúlt években már megszokott Építők Csarnoka helyett a Tüske Csarnok adott otthont a Börzének. A költözés oka, hogy a korábbi helyszínt lebontották. Sokan a Tüskéhez érve lepődtek meg, hogy nem magában a csarnokban, hanem annak mélygarázsában alakították ki a szervezők az árusok, a büfé és a koncertszínpad helyszíneit. Először ugyan vad ötletnek tűnt, de mindenkinek nagyon bejött a kissé gyenge fényviszonyok miatt hangulatossá vált parkolói feeling. Igazi benzinszagú kis világ alakult ott ki.

Akik korán érkeztek, autóval, motorral a mélygarázsban is találtak helyet, de az utcán is kiválóan lehetett parkolni, így erre sem lehetett panasz. A büfé csinos dolgozói szendvicseket, paprikás krumplit, és persze sört szolgáltak fel a nézelődésben, vásárlásban megfáradt bikereknek.

A sok használt alkatrészt és kiegészítőt felvonultató asztalsorok között új termékeket kínáló árusok is helyet kaptak. Régebben motorkerékpár-kereskedők is kiállították motorjaikat, de természetesen motoros ruházatból, kiegészítőkből sem volt soha hiány. Nem volt ez máshogy most sem, így bőven lehetett válogatni ruházatból, sisakokból, a legkülönfélébb alkatrészektől kezdve a motoros ékszerekig, kiegészítőkig. Új motorokkal ugyan nem, de használtakkal annál többel lehetett találkozni, melyek szépen felsorakozva várták leendő gazdáikat.

Idén ingyenes látásvizsgálatot végző kis csapat is emelte a Börze színvonalát. Az magára valamit is adó, a biztonságos közlekedést szó szerint szem előtt tartó motoros kihasználhatta az alkalmat arra, hogy megtudhassa, rendben van-e a látása. Ha nem megfelelő szemüveggel, vagy romlott látással közlekedik valaki, akkor abból könnyen baj lehet. Speciális motoros szemüvegeket is fel lehetett próbálni, melyek szára cserélhető, így a megfelelő kialakítású cseredarabbal a bukósisak viselése mellett sem kényelmetlen a használatuk.

A Devils Börze persze nem csak az adás-vételről szól, így a szórakozás most sem maradhatott el, melyről a The Prison Band és a Nemcsak Berry zenekarok gondoskodtak. Mint mindig, sok régi arc vegyült a tömegben az újonnan érkezőkkel. Egyik sztori a másikat követte a jóízű beszélgetések közepette. Méltó alkalom volt ez a negyed évszázados Devils Börze fennállásának megünneplésére. Izgatottan várjuk a folytatás, a következő 25 évet. Hajrá Ördögök!

devils borze 2017 03devils borze 2017 03devils borze 2017 03devils borze 2017 03devils borze 2017 03devils borze 2017 03devils borze 2017 03

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x