Hírek

Autómentés motorral

altA mentő- és tűzoltó motorok után itt az autómentő motor is.

A svéd Coming Throughötlete egyszerűen fantasztikus, hiszen ha a csúcsforgalomban lerobban egy autó, az igen gyorsan megbénítja a közlekedést. De hogyan jut előre az autómentő, ha előtte kígyózó sorban gyűltek fel a továbbhaladni nem tudó autók?

A válasz néhány országban már igazán egyszerű: autómentő motor siet a bajbajutott autós segítségére. Az elv ugyanaz, mint a mentőmotorok, a motoros rendőrök és a tűzoltómotorok esetében.

Komoly baleset esetén nem vethető be ez a mentési forma, platója ugyanis nincs, csak egy kihajtható keret, amihez az autót megemelve az első tengelyt lehet hozzárögzíteni.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Retriever fantázianévre keresztelt vontató alapja egy Honda GoldWing, amit egy 1800 cm-es 6 hengeres boxermotor lát el erővel. Az utas ülése és a jól megszokott nagy dobozok helyére építik be a rendkívül könnyen nyitható felépítményt.

A felszerelés súlya 165 kg, amivel a motor maximum 2500 kg-ot képes vontatni, 30 km/órás sebességgel.altaltalt

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük