EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

71 nap alatt motorozták körbe a Földet

pribil sandor zoltan es major janos motorosokA dunaújvárosi motorosok a tervezett 100 nap helyett, 71 nap alatt motorozták körbe a Földet, 22 126 kilométert megtéve. A mongol sivatagon, a 66-os úton, a Grand Canyon át vezetett útjuk, egészen hazáig.

Pribil Sándor Zoltán és Major János 10 éve motoroznak együtt, és az útnak BMW 1200 Adventure motorokkal vágtak neki, hogy aztán 71 nap után, augusztus 10-én megérkezzenek a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Ápoló és Átmeneti Otthona elé, ahol már sokan várták őket.

Egy ilyen út megtervezése hosszú időt vesz igénybe, hiszen részletesen meg kell tervezni az útvonalat, az állomásokat, beszerezni a vízumokat, engedélyeket és még sorolhatnánk.

És ott az élet, amire nem lehet felkészülni, hiszen váratlan dolgok mindig történnek. A motorosok arról számoltak be a DUOL-nak, hogy egyvalamit tapasztaltak meg, bárhol jártak a világon: a segítőkészséget.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Dunaújvárosról indultak, majd következett Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Mongólia, repülővel az Egyesült Államok, majd újra Európa.

Az útnak, a kihíváson túl, természetesen jótékony célja volt: a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítványnak gyűjtöttek adományokat.

Előttük, szintén két magyar motoros döntött ugyanígy 1928-ban – Sulkowsky Zoltán és Bartha Gyula egy oldalkocsis Harley-Davidsonnal keltek útra. Túrájuk 1936-ban ért véget, 170 ezer kilométer megtételével, s 68 ország érintésével.

sulkowsky zoltan bartha gyula

A dunaújvárosiak, méltó módon követték honfitársaikat, s életre szóló tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtak 71 napos hosszú útjuk során. Gratulálunk nekik!

Forrás: DUOL, Wikipedia
Fotók: Szeretlek Magyarország, Járműnapló

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük