EseményekMotorokMotoros túraMotorozás

A stafétabot motoron utazik – Motoros női váltóverseny

noi motoros valto 01Amikor az ember hosszabb távokat szeretett volna megtenni a lehető leggyorsabban, kitalálta a közlekedésre használt eszközök adott szakaszokon való váltását.

Mivel ezek az eszközök élőlények voltak, egészen pontosan lovak, nem lehetett őket fáradtan hajtani, mert rövid időn belül kifingottak volna. Ezért kijelöltek váltási pontokat, ahol jóllakott, kipihent paripákra cserélte lovát a hírvivő futár, a postakocsis, Clint Eastwood vagy épp egy zsákmányával menekülő bandita.

A váltófutás nevű sportág hasonlóképp működik, csak itt a ló helyett versenyzőket cserélnek adott időközönként, távolságonként, és a lovas helyett egy stafétabot élvezi a mindig kipihent versenyző nyújtotta száguldást. Ahhoz, hogy a stafétabot még gyorsabban utazhasson, a versenyző alá kell egy motorkerékpár. A női motoros váltónak pont ez a lényege, csak épp nem versengésről szól a dolog. Csak bele ne szédüljön az a bot.

Apró különbség még, hogy a Women Riders World Relay – ahogy a nevéből is kiderül – világméretű, és csaknem száz országot érint. A 2019. február 27-én Skóciából indult rajt után az első 12 napon Anglia és Írország útjain száguldoztak a csajok.

A kézzel faragott stafétabotot 200 motoros fogja felváltva repíteni az utolsó állomás felé, mely 2020 januárjában várja majd az utolsó motorost az Egyesült Arab Emirátusokban. Az út során természetesen a magyarországi állomás sem marad ki. Ez viszonylag hamar, áprilisban lesz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

noi motoros valto 02A női motoros váltó ötlete Hayley Bell fejéből pattant ki, aki globálisan szerette volna inspirálni a nőket arra, hogy vágjanak bele a motorozásba, jussanak el a világ minden szegletébe és merjenek kalandozni arra, amerre csak akarnak. Az elképzelést a Facebook-on osztotta meg először, ahol nagyon hamar 14 000 követőre talált a kezdeményezés.

Március 9-én a londoni Ace Cafe adott otthont a női motoros váltón résztvevőknek, ahol a jelenlévők beszélgethettek a női motorosok ikonikus alakjával, Elspeth Beard-el és a motorversenyző Jenny Tidmouth-al is. Az eseményt követően a stafétabot a Franciaország felé vette az irányt.

noi motoros valto 02

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük