CsajokTetkó a csajokon

Hogyan maradj gyönyörű a bukó alatt? A megoldás a sminktetoválás

sminktetovalasAki szereti sminkelni magát, nehezen tudja megállni még motorozás, motoros találkozó alkalmával is, hogy ne tegye. Nőből vagyunk, na! A pepecselés elkerülése végett tuti megoldás a sminktetoválás.

 

Lehet akármilyen szupertartós, csók- és vízálló, meg „bármi-álló” sminktára valakinek, a kínlódás és aggódás helyett talán hosszabb távra jobban megéri befektetni a sminktetoválásba.

Kinek van kedve, főleg motoros csajként állandóan azon agonizálni, hogy mondjuk nyitott bukósisakkal, egy jó kis nyári zápor után, vajon tényleg vízálló volt-e az a szempillaspirál, vagy úgy néz ki az ember lánya, mint egy horrorfilm szereplője…

Mindenki más és más dolgot szeret kiemelni az arcán, bár vannak olyan szerencsések, akiknek szép ívű, sötét szemöldökük van, és még a szempillájuk is látszik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezt a „látszik” dolgot a saját példámból kiindulva írtam, mert nekem, szőke hajú, fehér bőrű lévén, olyan, mintha nem lenne szempillám, hiszen nagyon világos, a szemöldököm dettó.

Ezért, hogy keretet adjon az arcomnak, szeretem a szemöldökömet enyhe barna színnel erősíteni.

A számmal nincs problémám, az jól van úgy, ahogy a természet megteremtette. De, gondolom, minden nő el tudná most mondani, hogy min változtatna az arcán.

Jó megoldás a sminktetoválás, hiszen a szemöldöktől kezdve egészen az ajkakig, már mindenen képesek a szakemberek korrigálni.

Ami itt is első számú szempont: megfelelő képzettségű kozmetikushoz forduljunk, hiszen a sminktetoválás esetében is sok a kontár munka, amit nem győznek javítani a sminktetoválók.

A normál tetováló gép nem alkalmas sminktetoválásra, mert erre a célra is megvan a speciálisan kifejlesztett eszköz. Az átlagos tetováló festéket egyébként is, a bőr irharétegébe juttatják bele, s innen nem tud kikopni, ezért szól egy életre az adott minta.

Ezzel szemben a sminktetováláshoz használt festéket a hámrétegbe viszik be, ami innen az idők folyamán egyre feljebb jut, ahogyan „vedlik” a bőr, s 2-5 év után kikopik. Persze, az, hogy hány évig bírja a sminktetoválás, egyéntől függ.

Szemöldöktetoválás

Biztosan sokan láttak már olyan lányokat, akiknek szintén horrorisztikusra sikeredett elrontani a szemöldöküket. Én rendszeresen ilyen esetekbe ütközöm, és elborzadok! A leggyakoribb, amikor olyan szegény csaj, mintha mindig haragudna… Vagy fogták volna a szemhéját és egy sebtapasszal felhúzták volna a homlokáig, majd odaragasztották.

{tweetme buttontext=Kattints és Tweetelj!}De, ha tényleg normális helyre megyünk, akkor biztos kezekben érezhetjük magunkat.{/tweetme} Nagyon sokféle színből választhatunk, ami persze illik a szemünk, a bőrünk, valamint a hajunk színéhez, mert ez is egy fontos szempont.

A szemöldöktetoválás esetében alkalmazhatnak száltechnikát, amikor a hiányos szőrszálakat sűrítik és így természetes marad a szemöldök. Teljes satírt pedig a szőrszálak hiányánál művelnek.

Fontos, hogy visszamenjünk egy hónap elteltével, amikor szépen legyógyult a sminktetoválás, hogy ha szükség van korrekcióra, a szakember elvégezhesse. Ilyenkor megnézi, hogy a pigment minden helyen a bőrben maradt-e.

Szemhéjtetoválás

A szemhéjukat is sokan szokták tetováltatni, hiszen így a szemhéjtussal és a szemceruzával sem kell mindig „vesződni”. És akkor sincs probléma, ha mondjuk a nap végén elfeledkezünk magunkról és megdörzsöljük a szemünket a fáradtságtól. S akkor jut eszünkbe a „hoppá”, amikor már késő és elkentük az egyébként is enyhén elmosódott festéket…

A szemhéjra általában a fekete színt szokták ajánlani, mert az tényleg jól áll a szőke hajtól a vörösön át, mindenkinek. De, ugyanígy a fehér bőrtől a kreolig. Természetesen a barna szín árnyalatait is lehet választani, igény szerint. Mindenesetre, a szemhéjtetoválás színét a szem, valamint a szemöldök színéhez szokták igazítani.

Két fajtája van, mégpedig az egyik a felső kontúr, amikor a szemhéjra tetoválnak kontúrvonalat. Itt még megemlíteném a szempillasűrítést: ezt akkor alkalmazza a sminktetováló, ha az alany nem szeretne látványos, egyenletes kontúrvonalat a szemhéjára, viszont azt akarja, hogy sötétebbnek tűnjenek a szempillái. A másik pedig az alsó kontúr, amikor a szem alsó peremén tetoválnak kontúrvonalat.

Külön adu a nőknél a „füstös szem” hatású smink, ami tényleg ütős, varázslatos, titokzatos. Nos, sminktetoválással is elérhető ez a sejtelmesség – ez szerintem külön örömhír…

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük