fbpx
HírekMotorokMotorozás

Azt operatív törzsfőnök azt mondta, csak akkor motorozz, ha muszáj

operativ torzsKiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztán tisztázta a motorosokat folyamatosan aggasztó kérdést, hogy vajon szabad-e motorozni. 

Még mindig folynak a viták a különböző motoros fórumokon arról, hogy a kijárási korlátozás, a szociális távolságtartás illetve az önkéntes karantén pontosan hogyan értelmezhető jogilag. A koronavírus járványt figyelmen kívül hagyva még mindig az a kérdés, hogy hol van a kiskapu a jogszabályban.

A kérés pedig tökéletesen érthető. Ha nem akarod elkapni a COVID-19 koronavírust illetve tudtodon kívül nem szeretnél megfertőzni másokat, akkor jobb, ha otthon maradsz. Emlékszel még, hogy két hét a lappangási idő, tehát te még nem is érzed magad betegnek és már képes vagy fertőzni?

Tehát ha felelősségteljes állampolgárként szeretnél viselkedni, akkor maradj otthon, viselj maszkot és kesztyűt, ha olyan helyen jársz, ahol sok ember van!

Ahogy az a pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, a motorkerékpár egy közlekedési eszköz, tehát ha feltétlen szükséges feladataid ellátása végett kell menned valahova, akkor az autó vagy más közlekedési eszközök helyett választhatod a motorkerékpárt. Azonban, ha túrázni szeretnél motorral, annak nem most van itt az ideje.

A rendőrök bármikor ellenőrizhetik a motorozásod okát, és ha az indokaid nem tűnnek eléggé megalapozottnak, akkor meg is büntethetnek. Hogy pontosan mit mondott az alezredes, azt itt hallgathatod meg:

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x