MotorokMotorozás

Sorok közt motorozni jó

altMíg itthon szentségtörésnek számít, Amerikában már megszokott dolog.

A megszokott persze nem azt jelenti, hogy mindenhol legális is. Vannak olyan államok, ahol még mindig tiltott az összefüggő sorban haladó autók közti motorozás. Ezen tiltás feloldásáért harcol Steve Guderian, aki tanulmányokkal igyekszik alátámasztani igazát.

Az általa elvégzett elemzésekből, melyek alapjául a haladást engedélyező és tiltó államok azonos forgalmú és karakterisztikájú útjai szolgáltak kiderült: azokban az államokban, ahol a sorok közti haladás engedélyezett, sokkal kevesebb motoros esik áldozatául az úgynevezett ráfutásos baleseteknek..

A sorok közti motorozás engedélyezése ezért nem csak a gyorsabb haladás miatt lenne fontos, hanem azért is, hogy a motorosoknak nagyobb esélye legyen az ütközések, ráfutásos balesetek kivédésére is.

Eddig ez a legnyomósabb indok, amit a legalizálásért valaha is fel tudtak mutatni, és lássuk be, van némi igazságalapja.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Te el szoktál menni a duguló autók között vagy inkább beállsz mögéjük a sorba?

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük