Hírek

85 éves a BMW

bmwartA BMW motorkerékpárgyár számos olyan új dolgot mutatott be az elmúlt évtizedek során, amelyeket ma már minden gyártó használ. Ilyen például a blokkolásmentes fékrendszer vagy a teleszkópos első villa. A cég fenállásának 85. évfordulója alkalmából megjelent exkluzív kiadvány ezeknek a technikai mesterműveknek a szépségét és eleganciáját állítja a középpontba és hozza közelebb az olvasókhoz.

A BMW motorkerékpárok története a tökéletesség folyamatos és kompromisszumokat kerülő kutatása. A konszern által valaha legyártott motorkerékpárok 50%-a még napjainkban is a világ útjait rója. A BMW motorkerékpárok története azóta a folyamatos újítások, és a tökéletesség keresésének krónikája, amióta Max Friz először szerelte fel M2B32-es kéthengeres blokkját egy vázra 1923-ban.

Henry von Wartenberg, mesterfényképész és Peter Gantriis, író közös munkája, A BMW művészete – 85 év a motoros kiválóság szolgálatában (The Art of BMW – 85 Years of Motorcycling Excellence) egy fantasztikus születésnapi ajándék a BMW márka és a motorkerékpárok kedvelőinek. A bőségesen illusztrált, keményfedeles könyv bemutatja Peter Nettesheim motorkerékpár-kollekcióját is, amely egyike a világ elsőszámú BMW gyűjteményeinek.

 

Ezek a körültekintően válogatott kétkerekűek a tökéletességre törekvő kivitelezés és a mérnöki bátorság mintaképei, amelyek a BMW tradícióivá váltak. A könyvből ezen kívül azt is megtudhatjuk, hogy melyik mérnöki újítás melyik modellben jelent meg. A BMW motorokban több van, mint innováció és technológia. Annak ellenére, hogy a cég azzal vívta ki hírnevét, hogy a többi gyárral ellentétben mindig új megoldásokat keres, motorjai nem csupán a különcség kedvéért mások. Minden apró különbség valódi problémákra nyújt egyedi és elegáns megoldást.

Az író Peter Gantriis egy sportra szakosodott piackutató cég elnöke, motormegszállott és jelenleg Minnesota-ban él. A 192 oldalas album előszavát Fred Jakobs, a BMW motorkerékpár örökség-felelőse írta, a könyv pedig elérhető minden nagyobb könyvesboltban és néhány online értékesítőnél, mint például az Amazon.com oldalán is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük