fbpx
CsajokHasznos tudnivalókKiemeltMotoros divat

5+1 öltözködési stílus motoron 

Sportolók

via GIPHY

Mindegy, hogy a motorsport melyik szakágáról beszélünk, a motor számukra sporteszköz, a védőfelszerelés a sport része. Sport közben mindig megfelelően, tetőtől talpig be vannak öltözve, hiszen a ruha szükséges a biztonságos motorozáshoz, ez a karosszériájuk, ettől tudnak még gyorsabbak lenni.

Az ő felszerelésük majdnem űrtechnológia, hiszen a profi versenyzők a nagy gyártó cégek marketingjének a részeként a legújabb fejlesztésekben motoroznak, az ő ruhájuk, sisakjuk, cipőjük és kesztyűjük alapján készülnek majd el a nagyközönségnek a leegyszerűsített, olcsósított darabok.

Ami nem látszik, hogy ha kánikula van, azzal védekeznek, hogy még egy aláöltözőt is felvesznek a ruha alá, hogy ne tépje le a bőrüket a ruha, amikor leveszik…

Sportmotorosok

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

via GIPHY

Szeretnének úgy kinézni, mint a versenyzők, ezért úgy is öltöznek: egy- vagy kétrészes színes bőrruha térdkoptatóval, protektoros csizma, -kesztyű és zárt sisak. Szükség is van rá, mert ahogy beöltöznek, motorversenyzőnek képzelik magukat, és időnként jóval többet vállalnak, mint amit az út- és látási viszonyok megengednének. (Ez is azt bizonyítja, hogy a jó felszerelés bátrabbá tesz.)

Habár motor nélkül, gyalog kissé kényelmetlen ez a viselet, nyáron strandok, éttermek környékén is fellelhetőek, amint derékig leeresztett bőrruhában, kezükben bukósisakkal, úgy totyognak a sportcsizmában, mintha sícipőben lennének.

Robogósok

via GIPHY

A robogósok egyik részét a fiatalabb korosztály teszi ki, akik szeretnének motorozni majd egyszer, de még nem lehet jogosítványuk, másik részét azok a B-s jogosítvánnyal rendelkezők, akiknek olcsóbb és egyszerűbb közlekedési eszközre van szükségük a személyautónál. Nem egy homogén halmaz, ezért az öltözködésükben is sok az átfedés a többi kategóriával.

Talán ebbe a csoportba sorolható a legtöbb „izompóló tangapapucs”- viselő tinédzser vagy fiatal felnőtt, akik a korukból adódó vakmerőségük okán nincsenek tisztában a kis járgány valódi erejével. (Pedig pont ők azok is, akik az 50 cm3-es robogókat úgy feltuningolják, hogy állva hagyják vele a többieket a lámpánál.)

A robogósokról elmondható, hogy minden motorizált kétkerekű használó közül ők fordítják a legkevesebb figyelmet a felszerelés fontosságára. Gyakorlatilag abban robogóznak, amiben hétköznap járnak, jó esetben legalább egy sisakot felhúznak a fejükre, mivel az kötelező.

 

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x