fbpx
CsajokHasznos tudnivalókKiemeltMotoros divat

5+1 öltözködési stílus motoron 

Túramotorosok

via GIPHY

A hosszú motoros túrák szerelmesei nemcsak a feldobozolt túraendurójuk miatt könnyen felismerhetőek, hanem ők az a csoport, akiknek a cordura és más modern textil motoros ruházatot gyártják. Ezek a felszerelések többfunkciósak, kivehető béléssel, vízhatlan, légáteresztő membránnal biztosítják azt, hogy a viselőjüknek minél kevesebb holmit kelljen magával cipelni a hosszú útra.

Állatbűr, vagy hájtek anyag? – Motoros bőrruhák vs. textil cuccok

Amikor egy túramotorossal találkozol motoron, akkor ő biztos, hogy épp úton van, ezért az összes doboz fenn van a motorján, és rajta is komplett menetfelszerelés van: túracsizma, textil nadrág és -kabát, protektoros kesztyű és felhajtható, zárt sisak beépített kommunikációval.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Amit röntgen szemeink nélkül nem láthatunk, hogy természetesen a dobozok is mindig meg vannak pakolva… hiszen „még nem tudom, hogy hol alszom ma éjjel…” így bármikor, bárhol felverik a sátrat, ha kell és kisegítenek bármilyen alkatrésszel, ha út közben bajban vagy… de ez már nem az öltözködés témája.

+1 Ingázók

via GIPHY

Bármilyen motorja lehet a robogótól a krosszmotoron keresztül a cirkálóig. Hétvégén az előbb felsorolt öt kategória valamelyikébe tartozik, de hét közben a fő megjelenési formája a munkába járó ingázó. A munkája határozza meg az öltözködését is.

Néhány elvetemült példánytól eltekintve, akik az iroda WC-jében hajlandóak reggel átöltözni – és akiknek nagy része szerintem nő – az ingázók abban a ruhában motoroznak, amiben nap közben dolgoznak. Furcsán is mutat az öltöny-nyakkendő vagy a kék melós overall egy sportmotoron, de a magassarkú cipő, miniszoknya sem a legpraktikusabb viselet, még ha a pozíciónk megköveteli is.

 

Van olyan stílus, ami szerinted kimaradt a felsorolásból?
0
Van olyan stílus, ami szerinted kimaradt a felsorolásból?x

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x