fbpx
EseményekMotoros találkozó

15. Motoros Búcsú a pandémia idején

15. Motoros Búcsú EcsédA múlt évben sajnálatosan a pandémia miatt a szokásos május hónapban megrendezésre kerülő motoros búcsú a később, augusztus hónapban megtartott Nagyboldogasszonyi búcsúval került megrendezésre szerény körülmények között. Idén pedig szintén a járványügyi helyzet végett május hónapról július hónapra került át a motoros zarándoklat.

Ezért aztán, mindenki örömmel várta, mi szervezők, a meghívott vendég előadók, valamint legfőképpen a motoros barátaink, érdeklődő zarándokok. Nagy várakozás előzte meg a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Motoros Búcsút, de még így is az előírtaknak megfelelően kellett kezelni a rendezvényt, de legalább megrendezésre kerülhetett.

Július 2-án, pénteken a motoros zarándoklat első napján a szokásos módon megnyitóval és az Mária ünnepre való tekintettel, rövid litániával, majd gyertyás körmenettel kezdődött a rendezvény. Az este folytatásában az Ecsédi Motoros Egyesület szervezésében a Leader pályázaton nyert támogatásból Blues Hangers blues-zenei koncertre, majd látványos, az édesanyáról, és a szentlélekről szóló fényszínház valósult meg.

A Motoros Búcsú második, mondhatni a főnapján (július 3.), ünnepélyes megnyitó keretében Csontos Péter az alapítvány alapítója és koordinátora örömmel köszöntötte a régi és új motoros zarándokokat, hangsúlyozva az idei évben az esemény 15. alkalmát, mely új mérföldkőnek számít a zarándoklat szervezésében. Ezt követően a helyi Motoros Egyesület részéről köszöntötték az érkezőket.

15. Motoros Búcsú EcsédA 15. alkalom különlegességét mutatja a konferanszié személye is, aki nem más, mint Rimóczi Béla, aki több alkalommal zarándokolt el Szentkút-völgyébe, valamint a MOTaMOT volt képviselője. Ő maga is több motoros jótékony program szervezője. Sajnálatosan Vajda Attila olimpikon, kenus nem tudta megoldani, hogy jelen legyen a munkájából adódóan.

Az igen kegyes, napos időjárásnak köszönhetően lassan megtöltötték motorosok és érdeklődő egyének a kápolna környékét. Miközben a programnak megfelelően haladt minden szépen sorban. A megnyitó után Battodo és Iaido bemutatót láthatott a közönség. Ezt később egy Végvári vitézek, bajvívó magyarok címmel hagyományőrző fegyver és viselet bemutató előadás követett, amelyet Zsolnai Gábor a Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület vezetője tartott a kicsik és nagyok nagy örömére.

 

Nincs vége, lapozz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x