fbpx

Motoros mikulások Debrecenben

altDecember ötödikén, biker mikulások és krampuszok lepték el a cívisváros utcáit.

De aki eléggé szemfüles volt, még egy angyalkát is láthatott… A Hajdú-Bihari Motorosok Egyesületének szervezésében dübörögtek végig a vasak a településen.

Egész délelőtt esett az eső itthon, Püspökladányban, ezért féltem, hogy Debrecenben is hasonló a helyzet. Ha pedig nem szűnik az égi áldás, ami ez esetben inkább bosszúság, jól eláznak a motorosok. Viszont, az enyhe idő lehetővé tette, hogy ne fagyjanak le járgányaikról.

Délután ötkor kezdődött a gyülekező a debreceni Honda szalonnál. Amíg úton voltunk Püspökladányból, néztem a tájat, hogy szépen lerendezte az eső. Szerencsére, akkor már nem esett, csak az út volt vizes.

Amikor megérkeztünk a helyszínre, szép számmal voltak ott motorosok. Mindenki pirosban feszített, tehát nem lehetett megkülönböztetni az embereket. Ennyi Mikulást…

Fél hat környékén, amikor az indulást tervezték, már nem lehetett volna leejteni egy gombostűt sem, annyian voltak. Szám szerint, százhúsz motor- és gazdája jelent meg az eseményen.

Az eligazítás, és az útvonal tisztázása után, mindenki „lóra” pattant, és a gyönyörű motor hangzavarban elindult a menet.

Egy bő fél óra múlva érkeztek meg a bikerek a Nagytemplom elé, ahol már hatalmas tömeg várta őket. Amint leállították a motorokat, az emberek meg is rohanták a Mikulásokat, akik szaloncukorral várták a gyerekeket. Valamint, a kicsik felülhettek a motorokra, aminek talán jobban örültek, mint az édességnek… A jövő biker nemzedéke…

Mit ne mondjak, nem csalódtam a látványban, mert alig vártam, hogy nagy vasakat láthassak a Nagytemplom előtt, a mesésen kivilágított főtéren. Mindig Szabó Magda, a debreceni írónő szavai jutnak eszembe, ahogyan oly érzékletesen írt a Nagytemplomról. Olyan ez az épület, mintha valamilyen másik dimenzióban lenne, s eltűnnének a méretei térben és időben. De ezt csak az érzi, aki szemben áll vele…Még több kép a galériában!

Tehát, motorokat látni a Nagytemplom előtt, csodás volt! A motorosok még összeálltak egy közös fotózás erejéig, majd ahogyan oszlott a tömeg, a bikerek is szépen csorogtak hazafelé. Ezek után, már azt fogják kérdezni a gyerekek a szülőktől, hová lettek a rénszarvasok…altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x