EseményekMotoros találkozó

Motoros mikulások Debrecenben

altDecember ötödikén, biker mikulások és krampuszok lepték el a cívisváros utcáit.

De aki eléggé szemfüles volt, még egy angyalkát is láthatott… A Hajdú-Bihari Motorosok Egyesületének szervezésében dübörögtek végig a vasak a településen.

Egész délelőtt esett az eső itthon, Püspökladányban, ezért féltem, hogy Debrecenben is hasonló a helyzet. Ha pedig nem szűnik az égi áldás, ami ez esetben inkább bosszúság, jól eláznak a motorosok. Viszont, az enyhe idő lehetővé tette, hogy ne fagyjanak le járgányaikról.

Délután ötkor kezdődött a gyülekező a debreceni Honda szalonnál. Amíg úton voltunk Püspökladányból, néztem a tájat, hogy szépen lerendezte az eső. Szerencsére, akkor már nem esett, csak az út volt vizes.

Amikor megérkeztünk a helyszínre, szép számmal voltak ott motorosok. Mindenki pirosban feszített, tehát nem lehetett megkülönböztetni az embereket. Ennyi Mikulást…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Fél hat környékén, amikor az indulást tervezték, már nem lehetett volna leejteni egy gombostűt sem, annyian voltak. Szám szerint, százhúsz motor- és gazdája jelent meg az eseményen.

Az eligazítás, és az útvonal tisztázása után, mindenki „lóra” pattant, és a gyönyörű motor hangzavarban elindult a menet.

Egy bő fél óra múlva érkeztek meg a bikerek a Nagytemplom elé, ahol már hatalmas tömeg várta őket. Amint leállították a motorokat, az emberek meg is rohanták a Mikulásokat, akik szaloncukorral várták a gyerekeket. Valamint, a kicsik felülhettek a motorokra, aminek talán jobban örültek, mint az édességnek… A jövő biker nemzedéke…

Mit ne mondjak, nem csalódtam a látványban, mert alig vártam, hogy nagy vasakat láthassak a Nagytemplom előtt, a mesésen kivilágított főtéren. Mindig Szabó Magda, a debreceni írónő szavai jutnak eszembe, ahogyan oly érzékletesen írt a Nagytemplomról. Olyan ez az épület, mintha valamilyen másik dimenzióban lenne, s eltűnnének a méretei térben és időben. De ezt csak az érzi, aki szemben áll vele…Még több kép a galériában!

Tehát, motorokat látni a Nagytemplom előtt, csodás volt! A motorosok még összeálltak egy közös fotózás erejéig, majd ahogyan oszlott a tömeg, a bikerek is szépen csorogtak hazafelé. Ezek után, már azt fogják kérdezni a gyerekek a szülőktől, hová lettek a rénszarvasok…altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük