EseményekHírekMotoros találkozó

Mi lesz velünk alsóörsi motoros fesztivál nélkül?

Harley-Davidson Open Road FestÚgy tűnik, a motorosok – és a nem motorosok – nem tudják megszokni a gondolatot, hogy nem lesz többé motoros fesztivál Alsóörsön. Pedig korábban a nyárnak ebben a részében minden arról szólt. Szomorú, hogy többet senki nem kérdezi majd meg, ha megállok egy csárda előtt, hogy “te is voltál Alsóörsön?”.

Már hónapok óta a legkeresetteb kulcsszó a motoros eseménynaptárunkban az alsóörsi motoros fesztivál. Direkt nem írom, hogy Harley-Davidson találkozó, meg hogy Open Road Fest, mert egyrészt a laikusok számára érdektelen a márka, másrészt amikor az utóbbi nevet kapta, már rég nem a Harley-ról szólt, akkor már mindenkit IS vártak, és mindenki el is jött, aki tudott.

Ahogy a harleysok mondani szokták, ekkor már a közönség felhígult, hiszen már mindenféle motorral jöttek a motorrajongók, és a szervezőknek sem volt mindig könnyű dolga. Sőt, egyre nehezebb volt nekik.

Nem csak a pandémia az oka annak, hogy nem lesz többé “Alsóörs”. Aki az utolsó években járt ott, láthatta, hogy a kemping folyamatosan átalakult és a régi jól megszokott helyszínen egyre nehezebb volt ugyanazt a hangulatot megteremteni. Már alig maradt jó sátorhely a “mezítlábas” motorosoknak, a füves terület helyét bungalók vették át, amit csak kevesen tudtak megfizetni. A kemping területe egyre csökkent az oda épülő appartmanok miatt.

Szóval mindenki tudja, hogy június első hétvégéjén van Alsóörs. Nem csak a motorosok. Ha a pontos dátumot nem is, azt mindenképpen, hogy valamikor június elején. Nálunk mindig ezen a hétvégén érett a cseresznye, és mire hazaértünk, mind lehullott, úgyhogy néhány éve ki is vágtuk a fát. Persze nem csak Alsóörs miatt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Már májusban elkezdték nézegetni az eseménynaptárakat az emberek, hogy pontosan mikor is van az alsóörsi motoros buli. Habár megíruk mi is, hogy idén nem lesz, és valószínűleg máskor sem, az érdeklődés nem csökkent.

Nem lesz idén Alsóörsön Harley-Davidson fesztivál, helyette Open Road Tour lesz

Nekem az is furcsa volt, hogy az Open Road Fest helyett szervezett Open Road Tourt nem ugyanarra a hétvégére tették. Meglehet, hogy sokkal sikeresebb lett volna, bár nem tudom, hogy végül hányan vettek részt a túrán. Már csak azzal, hogy ugyanazon a hétvégén tartják, szerintem egy csomó régi fesztivál látogatót visszacsábíthattak volna a szervezők.

Amikor megtudtam ezt a rossz hírt, hogy nincs többé Alsóörs – vicces, hogy mindenki így emlegeti amúgy – az volt az első gondolatom, hogy ha most jönne egy rátermett vállalkozó és ugyanerre az időpontra szervezne egy motoros találkozót valahol a Balaton partján, nem csak a magyar motorosok, hanem a külföldiek is visszatérnének és nagyot lehetne kaszálni, és persze bulizni is.

Ehelyett a jó hír az, hogy jövőre a Harley-Davidson 120. évfordulóját Budapesten rendezik majd meg. Persze, ez egy presztizs értékű rendezvény, hiszen ez egy nemzetközi összejövetel lesz megint. Ráadásul ugyanaz a “cég” szervezi, aki anno az alsóörsi bulit, szóval azért számíthatunk a szakértelemre. De motoros találkozó Budapesten? Ezt annyira nehéz elképzelni.

Hogy fogják itt összeterelni az embereket, ha nincs egy központi kemping, ahol a résztvevők megszállhatnak… Persze nem biztos, hogy nincs, de én úgy képzelem, mint ezt a mostani túrát is, hogy mindenki azt csinál, amit akar, mindenki oda megy, ahova akar… Persze biztos lesznek koncertek meg motoros felvonulás és lehet majd Harley-t tesztelni meg vásárolni a Harley-shopban…

És még az sem biztos, hogy ez így rossz, hiszen itt van az olasz Biker Fest példája, ahol 100.000 ember fordult meg egy hétvégén. Bár nyilván beleszámolták a családokat, akik kisétáltak a tengerpartra strandolni és közben megnézegették a motorokat. De Budapesten nincs tengerpart, és én például 35 fokban nem szívesen motorozgatnék a belvárosban ide-oda úgy, hogy közben nem tudok egyet csobbani, mielőtt hőgutát kapnék.

Szóval nem tudom, hogy lesz ez, egyelőre nem tudom elképzelni. Azért ez akkor sem ugyanolyan, mint egy fesztivál, ahol 2-3 napra össze vagy zárva ugyanolyan őrültekkel, mint amilyen te vagy.

 

[wpdiscuz-feedback id=”y6e7zyz3fj” question=”Te mit gondolsz? Hiányzik az alsóörsi buli?” opened=”0″]Te mit gondolsz? Hiányzik az alsóörsi buli?[/wpdiscuz-feedback]

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük