EseményekHírekMotoros túra

Nem lesz idén Alsóörsön Harley-Davidson fesztivál, helyette Open Road Tour lesz

Harle-yDavidson Open Road Tour 2022

Megtörtént a várva várt bejelentés: Közép-Európa legnagyobb motoros túráját hirdette ki a Harley-Davidson Budapest.

A 2019-es utolsó alsóörsi Open Road fesztivál után – és még a COVID járvány előtt – már tudni lehetett, hogy 2020-ban nem lesz Harley-Davidson találkozó a Balaton mellett. (Aztán úgy tűnt, hogy mégis, de végül mégsem.) Ezután a 2021-es korlátozások már egyértelművé tették, hogy a szervezők a széllel szemben nem fognak bulit rendezni. Mostanra pedig az is kiderült, hogy talán a motorosoknak is más kell.

Annak idején sokan kritizálták a rendezvényt, hogy az alsóörsi buli nem is a motorozásról, hanem csak a magamutogatásról szól. A Bázis új tulajdonosai most ezen szeretnének változtatni. Több mint 500 kilométeres motoros túrát, vezetett felvonulásokat, gasztronómiai élményekkel és turisztikai lehetőségekkel teletűzdelt programokat jelentettek be az Open Road Bázison 2022.04.07-én.

Megalakult egy új, kötetlen motoros közösség, mely vár mindenkit, aki szeret motorozni, keresi a baráti társaságot és kíváncsi a technikai újításokra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen formában tudunk tenni azért, hogy új élményeket adjunk a motoros társadalomnak. Ezért alapítottuk meg az Open Road Riders Community közösséget, ahova várunk mindenkit, aki szereti a motorokat, legyen az bármilyen típusú vagy márkájú.” – mondta el Hankó Ákos, az Open Road Riders Community megálmodója. „Egy egész éves programsorozattal készülünk, melynek a legnagyobb eseménye az Open Road Tour, mely Soprontól-Debrecenig felöleli az országot, és a csatlakozási pontokon vár minden motorost.”

Harley-Davidson Open Road Tour 2022

Az Open Road Tour 2022. május 26-28. között 3 napon, 3 kiemelt programhelyszínen kerül megrendezésre.

„A motorozás és maguk a motorosok rendkívül fontosak szervezetünknek” – szólalt meg Knezsik István, az Autós Nagykolaíció elnöke. “Éppen ezért örültem az Open Road Riders Community kezdeményezésnek, az esemény védnöki felkérést pedig megtisztelőnek tartom. Amit külön kérek a motorosoktól, hogy az élmény legyen biztonságos, a sajtó munkatársai pedig vigyék hírét a kezdeményezésnek.”

„Nagyon szerettünk volna, hogy a motoros társadalom megjelenjen városunkban – mondta el Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. „Egernek nemcsak történelme van, hanem jelene is, az ország egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja, mely környezet ideális a motorozásra, a hegyi utak, a gyönyörű tájak igazi élményt adhatnak mindenkinek.” Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Horváth Richárd, Hatvan polgármestere is, ahol kiemelt pihenőhellyel várják majd a motoros túra résztvevőit.

Eger a pénteki napon igazi nagykoncerttel várja a túra résztvevőit a Dobó téren. A koncertek mellett a város látványosságai nyílt napot tartanak a motorosoknak, az akkreditációnak köszönhetően a résztvevők megtekinthetik a város látványosságait. Ezt fogják segíteni Egervölgye Alapítvány munkatársai és önkéntesei.

Harle-yDavidson Open Road Tour 2022

Az Open Road Riders Community nemcsak a motorozásról és a buliról szól:

„A szabadságot megtestesítő motoros élmények és a közösségi szellem mellett küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az állatmentésre és a tudatos állattartásra. Minden élőlénynek megvannak a szabadsághoz való jogai, számunkra ezek az értékek megkerülhetetlenek” – mondta Hankó Ákos, hozzátéve, hogy éppen ezért Kápolna Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, a Világ- és Európabajnok Kiss Norberttel el fognak ültetni egy amerikai mamutfenyőt, amivel szimbolizálni kívánják a közösség szilárd meggyőződését ezzel a témával kapcsolatosan.

Harle-yDavidson Open Road Tour 2022A motoros túra utolsó, egyben várhatóan legnépesebb állomása Debrecen lesz, ahol az ország legnagyobb autó-motoros seregszemléjének, a két év szünetre kényszerült Debrecen Drive-nak lesznek részvevői az open roadosok. A Cívisváros mindig is híres volt rendezvényeiről, erre az eseményre várják egy, két, három, vagy négy keréken az autók és motorok szerelmeseit.

“Megtisztelő a rendezvénynek, hogy egy ilyen mozgalom, egy ekkora túra része lehet, és szeretettel várjuk az Open Road Riders Community valamennyi tagját.” – mondta a Debrecen Drive szervezője.

Már csak néhány hét és elindul a legnagyobb motoros túra, mely igazi élményt fog nyújtani minden motorosnak. Feel The Freedoom, Let’s Ride!

Open Road Tour – 2022.05.26-28., Sopron – Győr – Budapest – Hatvan – Kápolna – Eger – Debrecen

 

Lapozz az Open Roud Tour 2022 programjához

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük