EseményekKiemeltMotoros találkozó

Minden rekordot megdöntött a 37. Biker Fest International 2023

37. Biker Fest International 2023A Biker Fest International az elmúlt évek hatalmas sikerének megerősítésével zárta 37. kiadását. A teltház mindenhol megismétlődött, a rendezvény öt területén: a zsúfolt falutól a Demo Ride területen át a csillogó amerikai motorkerékpárokkal és autókkal teli látványos parkoló ig.

A Húsvét hétvégéjén, amely hagyományosan a turisztikai szezon megnyitását jelenti Olaszországban, 120 000 turista érkezett Lignano Sabbiadoróba (Udine-Olaszország) a kontinens minden tájáról, sőt Európán kívülről is. A Biker Fest International népszerűsége és hírneve azonban messziről jön, és a szervezők által “hét pillérnek” nevezett eseményen alapul.

Család

A rendezvényt egy szenvedélyes és összetartó család, a Persello család szervezi, akik mindig is a motorkerékpárokhoz szorosan kapcsolódó életmódot éltek. Az évek során a család gyarapodott és egy nagy, befogadó csapatot hozott létre, amely a cruiserek, custom motorok és amerikai autók mellett a hiper sport, túra és off-road motorkerékpárok rajongóira is kiterjedt. A mag továbbra is a motorosok, akik a Village-et választják otthonuknak egy hétvégére: ők a buli lelke.

Hagyomány

Az első Nemzetközi Motoros Rallyt Moreno Persello szervezte 1987-ben. Egy igazi old school motoros, aki nem sokkal később szenvedélyét hivatássá változtatta, és kiadóvá vált: 1991 óta az ő kiadója, az Editrice Custom adja ki az ágazat legrégebben megjelenő és vezető magazinját, a Bikers Life-ot, amelyhez idővel csatlakozott a Cruisin’ Magazine, a Kustom World és a Special Café.

A lelkes munka és a custom kultúra 30 éves története során Perselloék felépítették Olaszország és Európa első számú, a világon pedig a negyedik legnagyobb szabadtéri motoros rendezvényét.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tapasztalat

A falu a bárokkal, éttermekkel, kiállítókkal és élő koncertekkel a központ, amely körül az “Európa Daytonája” szerveződik. A motoros túra a BFI-re (ti. Biker Fest Italy) a tesztmotorozásokkal folytatódik a környék szépségeit bemutató motoros túrákkal. Ezt követi a szombati Light Fever, az izgalmas felvonulás Lignano Sabbiadoro utcáin keresztül a naplemente fényében. Egy élmény, amely minden résztvevő szemében és szívében lenyűgöző marad.

37 biker fest international 1 37 biker fest international 11 37 biker fest international 2023 cimlap 37 biker fest international 9 37 biker fest international 10 37 biker fest international 5 37 biker fest international 6 37 biker fest international 8 37 biker fest international 12 37 biker fest international 4 37 biker fest international 2 37 biker fest international 7

Custom Bike Show

1987 óta az iparág szakemberei és tehetséges customizerek számára fenntartott nemzetközi verseny minden évben több mint 60 Custom és különleges motorkerékpárt választ ki, ami erős vonzerőt jelent. A Custom Bike Show az Olasz Motorkerékpár Bajnokság (IMC) döntője és az AMD által szervezett Motorépítő Világbajnokság egyetlen olaszországi fordulója, 10.000 eurós nyereményalappal.

A márkák részvétele

A világ legfontosabb motorkerékpár márkái választják a Biker Fest színpadát, hogy bemutassák és ajánlják legújabb modelljeiket, vagy, mint a Jawa 2023-ban, hogy bejelentse visszatérésüket az olasz piacra. A tesztmotorozásra kialakított terület a 4000 ingyenes közúti teszteléssel és vezetéstechnikai tanfolyamokkal, valamint közúti tesztekkel megerősítette, hogy az olasz piac Európában egy olyan szereplő, amely befolyásolhatja az eladásokat a motorkerékpárpiac “legforróbb” időszakában.

A terület

A BFI gyökerei Friuli-Venezia Giuliában, az olasz motoros mozgalom bölcsőjében gyökereznek. 2012 óta Lignano Sabbiadoróban rendezik meg, egy híres tengerparti üdülőhelyen, amely nagy, szervezett tereket és kifogástalan vendéglátást garantál. Ez az erős társadalmi-gazdasági kapcsolat megerősítette a kapcsolatot a helyi és regionális politikai és közigazgatási hatóságokkal, amelyek ma már a BFI-t nagy jelentőségű eseménynek tekintik.

Különbözőség és befogadás

A BFI eredeti mottója “Welcome Bikers” és “Rally-Race-Rock Festival”. Az évek során a szervezőknek sikerült a Rallyt egy nagyszabású motoros fesztivállá alakítaniuk, amely nyitott minden típusú motorkerékpár, sőt autó számára, a klasszikus és modern amerikai autóktól kezdve az elektromos szektorig. A rajongók minden egyes új családja értékes hozzájárulásával és új tartalommal gazdagítja a rendezvény identitását.

Köszönjük mindazoknak, akik hisznek a Biker Festben és részt vettek a 2023-as eseményen, hozzájárulva annak sikeréhez. A következő rendezvény az Olasz Motoros Hét (szeptember 14-17., Lignano Sabbiadoro/Udine – Olaszország), egy olyan esemény, amelynek az a teher és megtiszteltetés jut, hogy egy emlékezetes szezont magas színvonalon zárjon.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük